Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Η ομάδα Ζω.Ε.Σ. και η Κατερίνα Παπαποστόλου Στηρίζει την Επίδειξη Μόδας ΑΜΕΑ

Η ομάδα Ζω.Ε.Σ. και η Κατερίνα Παπαποστόλου Στηρίζει την Επίδειξη Μόδας ΑΜΕΑ

Αυτή τη στιγμή παράλληλα εκπονεί και το πρόγραμμα «Θεραπευτική Αγκαλιά» με τη βοήθεια του Πόθου που επισκέπτεται άτομα με αναπηρίες και παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, σε θεραπευτικά ιδρύματα και σχολεία ειδικής αγωγής.


Η ομάδα Ζω.Ε.Σ.(Ζωοφιλικἐς Ενημερώσεις Σχολείων, Ιδρυμάτων και Οργανισμών) Στηρίζει την Επίδειξη Μόδας ΑΜΕΑ 14/5/2018 ΣΤΟ Κλειστό Γήπεδο Αργυρούπολης υπο την αιγίδα του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης 
Η ομάδα Ζω.Ε.Σ.(Ζωοφιλικἐς Ενημερώσεις Σχολείων, Ιδρυμάτων και Οργανισμών) ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2015 από την Εκπαιδευτικό και Εκπαιδεύτρια Σκύλων Παπαποστόλου Κατερίνα, η οποία και συγκεντρώνει και εμπλουτίζει το υλικό συνεχώς από το 2004 ενώ έχει κάνει μέχρι σήμερα στα 18 χρόνια υπηρεσίας της ως Δασκάλα σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία 24 εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά προγράμματα με απώτερο στόχο πάντα την αρμονική συμβίωση των ανθρώπων με τα ζώα και το σεβασμό σε κάθε έμβια μορφή του πλανήτη.
Σήμερα η ομάδα αριθμεί 22 ομάδες σε πολλά σημεία της Ελλάδας και στην Κύπρο και 80 εθελοντές που ολοένα αυξάνονται και στηρίζουν το όραμα για ριζική αλλαγή της ζωοφιλικής παιδείας μας αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος που καθημερινά πλήττεται από την ανθρώπινη αναλγησία και αδιαφορία μέσω των ζωοφιλικών ενημερώσεων στους Έλληνες πολίτες ξεκινώντας από την ηλικία των 4 ετών!
Ψυχή του οράματος η τετράποδη Διώνη, που σφάχτηκε, πυροβολήθηκε, ξυλοκοπήθηκε και πετάχτηκε να πεθάνει αβοήθητη το Σεπτέμβρη του 2011. Αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της, πάλεψε με τους δαίμονές της και σήμερα έχει συναντήσει πάνω από 50.000 παιδιά. Οι άλλοι δύο σκύλοι της ομάδας, ο Άξελ και ο Πόθος με τις δικές τους τραγικές ιστορίες ο καθένας τους ακολουθούν την ομάδα.
Η ομάδα έχοντας τόσο τη Δημιουργό της που δρα ακτιβιστικά πάνω από 21 χρόνια, έχοντας διασώσει με προσωπικά της έξοδα πάρα πολύ μεγάλο αριθμό ζώων, παρόλο που ο βασικός της στόχος δεν είναι η περισυλλογή και περίθαλψη αδέσποτων ζώων γιατί ακριβώς βλέπει το θέμα αυτό στις βαθύτερες ρίζες του και στο γιατί κάποιος οδηγείται στο να εγκαταλείπει ή να μη στειρώνει το ζώο του, έχει μέχρι σήμερα διασώσει αρκετά ζώα τα οποία και αφού περιέθαλψε με δικά της έξοδα τους βρήκε τις καλύτερες οικογένειες.
Παράλληλα βοηθάει όσο μπορεί το έργο πολλών εθελοντών στη χώρα που δρούνε ασταμάτητα ακτιβιστικά.Με ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαδραστικό και πολυθεματικό με την ονομασία «Ζωο…φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης», εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, βάσει του υπ’ αριθμ. αρ. 43/19- 10-2017 απόσπασμα πρακτικού του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π από την διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας για το σχολικό έτος 2017-2018, στοχεύει σε ένα ανθρωπινότερο αύριο για όλους, όπου δίποδοι και τετράποδοι θα απολαμβάνουν έναν κόσμο με ισότητα, ισονομία και δικαιοσύνη. Δίχως πόνο.
Αυτή τη στιγμή παράλληλα εκπονεί και το πρόγραμμα «Θεραπευτική Αγκαλιά» με τη βοήθεια του Πόθου που επισκέπτεται άτομα με αναπηρίες και παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, σε θεραπευτικά ιδρύματα και σχολεία ειδικής αγωγής. Ενώ έχει ξεκινήσει συνεργασία με το «Άγγιγμα Ζωής» για την επαφή του Πόθου με παιδιά που νοσούν από καρκίνο. Για το λόγο αυτό η δημιουργός της έχει ξεκινήσει τη φοίτηση της στο ετήσιο κοινοτικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή. Ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει σπουδές στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ζωοθεραπείας της Λυών στη Γαλλία.

Περισσότερα στο bizznews.gr

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr