Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Ιωάννης Παπαζήσης: Γιατί απείχε από την τηλεόραση εννέα χρόνια;

Ιωάννης Παπαζήσης: Γιατί απείχε από την τηλεόραση εννέα χρόνια;

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο Page 2 της Νέας Σελίδας παραχώρησε ο Ιωάννης Παπαζήσης, ο οποίος μίλησε για το Κόκκινο Ποτάμι, αποκάλυψε για ποιο λόγο απείχε από την τηλεόραση εννέα χρόνια,

εξήγησε γιατί στο θέατρο επιλέγει συνειδητά να έχει «δεύτερους» ρόλους και περιέγραψε πόσο έχει αλλάξει η ζωή του από τότε που έγινε πατέρας.

Ιωάννη, πώς αντέδρασες όταν επικοινώνησε μαζί σου ο Μανούσος Μανουσάκης και σου μίλησε για το «Κόκκινο ποτάμι»;

Πριν από το «Κόκκινο ποτάμι» με είχε προσεγγίσει ο Μανούσος Μανουσάκης για το «Ουζερί Τσιτσάνης», το οποίο επρόκειτο να γίνει σίριαλ στην κρατική τηλεόραση και τελικά έγινε ταινία. Από τότε θέλαμε να συνεργαστούμε, αλλά δεν γινόταν. Οταν επικοινώνησε μαζί μου η casting director Χρύσα Ψωμαδέλη και μου μίλησε για το «Κόκκινο ποτάμι», ενθουσιάστηκα, όχι μόνο γιατί μου άρεσαν πολύ το βιβλίο και το σενάριο που διάβασα, αλλά κι επειδή πίστεψα στο όραμα του Μανούσου.

Είναι αλήθεια ότι εκτός από τις «Αγριες μέλισσες» και στο «Κόκκινο ποτάμι» έγιναν αμέτρητα δοκιμαστικά για να καταλήξετε στο τελικό καστ;

Ναι. Μέχρι τώρα την πρακτική αυτή τη συναντούσαμε κυρίως στο σινεμά και όχι στην τηλεόραση. Είναι ωραίο που ο κόσμος έδειξε ότι θέλει αυτές τις σειρές που είναι από ένα επίπεδο και πάνω. Διότι κι εμείς, όπως και τα παιδιά στις «Αγριες μέλισσες», αποφύγαμε όλες τις ευκολίες. Αλλωστε, τώρα που ο κόσμος έχει τη δυνατότητα να βλέπει στο Netflix ξένα σίριαλ, θέλει και τα ελληνικά να είναι από μια βάση και πάνω. Νομίζω ότι αυτό φέτος του το προσέφεραν οι «Αγριες μέλισσες» και το «Κόκκινο ποτάμι». Κι επειδή έχουν ξεκινήσει ήδη να με προσεγγίζουν για τηλεοπτικές δουλειές που θα γίνουν την επόμενη σεζόν, διαπιστώνω ότι είναι όλες αρκετά ενδιαφέρουσες. Είναι σαν να βάλαμε το λιθαράκι μας ώστε αυτό που έχτισαν κάποιοι τα προηγούμενα χρόνια στη μυθοπλασία να πάει παρακάτω.

Ξέρω ότι δυσκολευτήκατε αρκετά για να βρείτε την ηθοποιό που θα ενσάρκωνε τον ρόλο της Ιφιγένειας. Μέσα από πόσες υποψήφιες καταλήξατε στην Αναστασία Παντούση;

Η αλήθεια είναι ότι ήμασταν σε αναζήτηση περίπου έναν μήνα για να βρούμε τη συμπρωταγωνίστρια. Ο Μανούσος και η Χρύσα είδαν κυριολεκτικά όλο το ελληνικό θέατρο ηλικίας από 22 μέχρι 27 για να βρεθεί εκείνη που θα υποδυόταν την Ιφιγένεια. Είναι δύσκολο να βρεις τον ένα πρωταγωνιστή και μετά το πρόσωπο που θα του ταιριάζει. Εγώ μόνο πρέπει να έκανα δοκιμαστικά με είκοσι κοπέλες. Με κάποιες υπήρχε πολύ ισχυρή χημεία, με άλλες καθόλου. Από τις τελευταίες επιλογές ήταν η Αναστασία. Και με το που μπήκε στο γραφείο του Μανούσου και καθίσαμε απέναντι, νομίζω ότι καταλάβαμε και οι τρεις ότι αυτή ήταν η Ιφιγένεια. Κάναμε μετά και δοκιμαστικό που επιβεβαίωσε απλώς αυτό που είχαμε αντιληφθεί από την πρώτη στιγμή.

Το Open είναι ένα κανάλι που δεν έχει παράδοση στη μυθοπλασία. Πίστευες ότι το «Κόκκινο ποτάμι» θα είχε αυτή την απήχηση;

Ναι. Πίστευα από την πρώτη στιγμή ότι το «Κόκκινο ποτάμι» θα πήγαινε καλά. Αλλά και σ’ το λέω με το χέρι στην καρδιά, δεν με ενδιέφερε καθόλου τι τηλεθέαση θα έκανε. Πίστεψα τόσο πολύ στο όραμα του Μανουσάκη που δεν με αφορούσε πώς θα πάει. Αυτό που με ενδιέφερε είναι ακόμα και αν αυτή τη σειρά την έβλεπαν δέκα άνθρωποι, να πουν ότι είναι καλή και ότι δείξαμε μια ιστορία που κρύβει τόσο πόνο και δυσάρεστες αναμνήσεις με σεβασμό. Για εμένα αυτό ήταν το στοίχημα που έπρεπε να κερδηθεί. Οταν προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο και την επόμενη μέρα βγήκαν τα νούμερα και υπήρχε μια αισιοδοξία γιατί πήγε πολύ καλά, εμένα αυτό που με ενθουσίασε ήταν τα μηνύματα που διάβασα. Η ιστορία μας άρεσε, έπεισε, ενδιέφερε. Εμένα αυτό ήταν το ζητούμενό μου. Και το διαπιστώνω όταν κυκλοφορώ, γιατί δεν με σταματούν να μου μιλήσουν ως κάποιον που αναγνώρισαν επειδή τον έχουν δει στην τηλεόραση. Μου μιλούν για τη σειρά και μου δίνουν συγχαρητήρια για τη δουλειά που κάνουμε στο «Ποτάμι».

Είχες εννέα χρόνια να εμφανιστείς στην τηλεόραση, παρόλο που είσαι ένας ηθοποιός που έχει στο βιογραφικό του πολλές επιτυχημένες σειρές. Γιατί;

Είχα να παίξω στην τηλεόραση από την «Πολυκατοικία», γιατί με εξαίρεση κάποιες γκεστ εμφανίσεις, που εξυπηρετούν κυρίως οικονομικούς λόγους, ήταν συνειδητή η απόφασή μου να απέχω. Αυτό το έκανα γιατί ήθελα να αφοσιωθώ στο θέατρο κι ευτυχώς μου ήρθαν κάποιοι ρόλοι που ήθελα πολύ να παίξω. Είχα αποφασίσει ότι την επόμενη φορά που θα έκανα τηλεόραση θα ήταν όταν θα ερχόταν μια πρόταση που να με καλύπτει 100 % καλλιτεχνικά.

Περίμενα, δηλαδή, ένα «Κόκκινο ποτάμι». Τόσο απλά. Οταν μου ήρθε η πρόταση από τον Μανούσο, άφησα τρεις πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις στο θέατρο, ακριβώς γιατί ήταν αυτό που ήθελα να κάνω. Και θα συνεχίσω να περιμένω ένα «Κόκκινο ποτάμι» για να ξαναπαίξω στην τηλεόραση. Δεν νιώθω ότι είμαι ένα τηλεοπτικό προϊόν για να είμαι κάθε χρόνο στην τηλεόραση. Είμαι καλλιτέχνης κι εμφανίζομαι στην τηλεόραση μόνο αν υπάρχει κάτι που θα με πάει παρακάτω υποκριτικά.

Πηγή: govastileto.gr

Last modified on 19/11/2019

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr