Print this page
Κώστας Μακεδόνας: Η όμορφη Σταυρούλα είναι η γυναίκα της ζωής του

Κώστας Μακεδόνας: Η όμορφη Σταυρούλα είναι η γυναίκα της ζωής του

Η αγάπη για τα αεροπλάνα άνθισε από την παιδική ηλικία του Κώστα Μακεδόνα που σήμερα είναι επαγγελματίας πιλότος. «Όταν ήμουν μικρός, είχα έναν ξάδελφο που με πήγαινε στο αεροδρόμιο Μίκρας στη Θεσσαλονίκη και χαζεύαμε με τις ώρες τα αεροπλάνα.

Μέσα μου έλεγα πόσο πολύ θα ήθελα να είμαι εγώ αυτός που θα τα απογειώνει και θα τα προσγειώνει. Μεγαλώνοντας, ασχολήθηκα με τραγούδι και αυτή η σκέψη μου έμεινε λίγο πίσω. Κάποια στιγμή ξεκίνησα να κάνω πτήσεις σε μια αερολέσχη και ύστερα έγινα επαγγελματίας πιλότος σε αερογραμμές. Κι αυτό το όνειρό έγινε πραγματικότητα» παραδέχεται.

Τα τρία μεγάλα όνειρα του Κώστα Μακεδόνα ήταν η μουσική, τα αεροπλάνα και η δημιουργία μιας ευτυχισμένης οικογένειας. Το τρίτο το διαφυλάττει ως κόρη οφθαλμού, καθώς σπάνια θα μιλήσει για την προσωπική του ζωή. Με τη σύζυγό του, Σταυρούλα, έχουν αποκτήσει δυο παιδιά, τη Μανόλια και τον Νικόλα. «Με τη σύζυγό μου είμαστε μαζί πολλά χρόνια. Πολλά και καλά» αρκείται να πει.

Τα παιδιά πηγαίνουν ακόμα στο σχολείο, ενώ ήδη έχουν εκδηλώσει το καλλιτεχνικό τους ενδιαφέρον. «Τους αρέσει πολύ η μουσική, το θέατρο και οι τέχνες. Δεν τα πιέζω, όμως, καθόλου. Έχω την υποχρέωση να δείχνω στα παιδιά μου όλα τα μονοπάτια. Από εκεί και πέρα, με ό,τι κι αν διαλέξουν να ασχοληθούν, θα με βρουν δίπλα τους, σύμμαχό τους. Πιστεύω πως είναι λάθος να σπρώχνουμε τα παιδιά μας να κάνουν τη δική μας δουλειά» ξεκαθαρίζει. Δεν θεωρεί τον εαυτό του αυστηρό γονιό, διότι δεν χρειάστηκε να γίνει, καθώς τα όρια που υπήρχαν στην οικογένεια ποτέ δεν καταπατήθηκαν. «Υπάρχουν παιδιά που σέβονται από μόνα τους τα όρια και κάποια που δεν τα σέβονται. Εγώ στάθηκα τυχερός, διότι τα παιδιά μου ανήκουν στην πρώτη κατηγορία».

Όση ώρα κουβεντιάζουμε συνειδητοποιώ πόσο σεμνός, ταπεινός και ήπιων τόνων άνθρωπος είναι. «Στη ζωή δεν μας χαρίζεται τίποτα. Όλα θέλουν κόπο και προσπάθεια. Για μένα είναι στάση ζωής το ρητό “άδραξε τη μέρα’’, αλλά και να εκτιμάμε τα μικρά και αυτονόητα πράγματα της καθημερινότητας».

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο μαζί με το Πρώτο Θέμα.

 

Last modified on 05/01/2017

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr