Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Ανδρέας Παττίχης: Αγία Νάπα: Από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες του νησιού.

Ανδρέας Παττίχης: Αγία Νάπα: Από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες του νησιού.

Ο ιδιοκτήτης του Makronissos στην Αγία Νάπα μιλά για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε.Ο Ανδρέας Παττίχης, ιδιοκτήτης του Makronissos beach bar, μιλά στο TVONEnews.com.cy για την περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του,

για την Αγία Νάπα και το πώς την ονειρεύεται,αλλά και για το τεράστιο φιλανθρωπικό του έργο.

Περάσατε δύσκολα με την περιπέτεια της υγείας σας, πως είστε τώρα ;

Δόξα τω Θεό, είμαι καλά. Είχα μια περιπέτεια αλλά βαίνει καλώς. Πέρα από το ότι την έχω φιλοσοφήσει τη ζωή μου, την έχω αλλάξει προς το καλύτερο και την έχω εμπλουτίσει με περισσότερο όμορφες στιγμές και εικόνες.

Αφιερώνω χρόνο σε φίλους και στην οικογένεια, κάτι που έκανα ανέκαθεν. Γενικότερα, προσπαθώ να ζήσω ουσιαστικά την κάθε στιγμή. Έπειτα από κάθε δυσκολία, και όχι μόνο, θα πρέπει να φιλοσοφούμε τη ζωή και να αντιλαμβανόμαστε το θετικό της μήνυμα, ότι η ζωή δεν είναι άπειρη κι ότι πρέπει να τη ζούμε στο έπακρο, με θετική ενέργεια και καλές πράξεις.


Έχετε φιλοσοφήσει την ζωή σας διαφορετικά;

Είναι ό,τι ονειρευόμουν να κάνω γι΄ αυτό προσπαθώ συστηματικά να βελτιώνομαι πρωτίστως ως προσωπικότητα αλλά κι ως επιχειρηματίας με αξιόλογες συνεργασίες. Έχω όραμα, υπομονή, επιμονή και διάθεση για εξέλιξη. Έχω συνεργάτες με κοινό όραμα και στόχο. Η εμπιστοσύνη και η δημιουργικότητα είναι τα κύρια προσόντα που επιλέγω να διαθέτουν οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζομαι.

Ποιο πιστεύεται είναι το μυστικό της ανοδικής πορείας που έχετε;

Γενικότερα, παρατηρώ μια συνεχή ανοδική πορεία λόγω των παραγόντων που προανέφερα, κι αυτό με ωθεί να προσπαθούμε με τους συνεργάτες μου με περισσότερο ζήλο για το καλύτερο δυνατό. Έχουμε οργάνωση και πλάνο. Η έμπνευση και η δημιουργικότητα έρχονται από την ίδια τη δουλειά. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της εναλλαγής δίνει τρομερό ενδιαφέρον και όρεξη για ενασχόληση κι εξέλιξη και με ωθεί να επιδιώκω να ξεχωρίζω ανάμεσα στους επαγγελματίες του χώρου. Εδώ αξίζει να επισημανθεί από μέρους μου ότι για το Makronissos beach bar έχουν γίνει μεγάλα σχέδια βάσει ενός project ώστε να συμβαδίζει με την μαρίνα της Αγ. Νάπας.


Ξέρω ότι είστε ενεργός στα κοινά και στα φιλανθρωπικά, πείτε μας δυο λόγια για αυτό!

Το αίσθημα πληρότητας κι ανιδιοτελούς προσφοράς που αισθάνομαι, είναι η καλύτερη ανταμοιβή μου. Πάντα προσπαθώ να στηρίζω οργανώσεις και ιδρύματα και γενικά είμαι άνθρωπος δοτικός κι έχω επίγνωση της αναγκαιότητας της κατάστασης. Νιώθω πιο ολοκληρωμένη προσωπικότητα όταν έχω τη δυνατότητα να προσφέρω, κάνοντας δωρεές και διοργανώνοντας φιλανθρωπικά γκαλά. Υπάρχουν συνάνθρωποι μας που χρίζουν βοήθειας.

Στη ζωή μου έμαθα να βαδίζω με γνώμονα την αλληλεγγύη και τη παροχή βοήθειας, συμβάλλοντας κι εγώ από την πλευρά μου στο να χαρίσω ένα χαμόγελο στα χείλη συνανθρώπων μας.


Ο Ανδρέας Μακρόνησος πως είναι εκτός δουλειάς ;

Είναι μια ερώτηση που θα έπρεπε να γίνει σε φίλους μου κι ανθρώπους που συναναστρέφομαι. Αλλά γενικά θα μπορούσα να με χαρακτηρίσω ως άνθρωπο ειλικρινή, εργατικό, κοινωνικό, φιλικό και ευχάριστο.

Έχω την ικανότητα καλής επικοινωνίας και σέβομαι σημαντικές αξίες όπως την αξιοπιστία, την εντιμότητα, την ειλικρίνεια, την αξιοκρατία σε όλους τους τομείς, την υπομονή κι επιμονή, τον αυτοσεβασμό και γενικά έχω αυτογνωσία των ικανοτήτων και δυνατοτήτων μου.

Κατανέμω σωστά το χρόνο μου, την ενέργειά μου και τις σκέψεις μου και συχνά κάνω αξιολόγηση τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο όσο και σε διαπροσωπικό.

Ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας έχει χρόνο να ερωτευτεί και να ζει μια φυσιολογική ζωή;

Πάντα θα πρέπει να βρίσκουμε χρόνο για την προσωπική μας ζωή αρκεί να το επιθυμούμε πραγματικά και να είμαστε κατασταλαγμένοι ως άνθρωποι, ως χαρακτήρες κι ως προσωπικότητες. Να μην είμαστε προσκολλημένοι μόνο στην επαγγελματική ανέλιξη. Κάθε καλός επιχειρηματίας πρέπει να διακατέχεται πέρα από την εργασιακή ηθική κι από την υγιή προσωπική ζωή. Αυτό για να επιτευχθεί χρειάζονται αρκετές θυσίες αλλά δεν πρέπει να είμαστε εμμονικοί μόνο με τη δουλειά μας. Θα πρέπει να υπάρχει εξισορρόπηση της προσωπικής κι επαγγελματικής ζωής εν ολίγοις και η προσωπική δόξα να είναι εξίσου σημαντική με την προσωπική κι οικογενειακή ευτυχία.


Πηγή:tvonenews.com.cy

Last modified on 11/02/2017

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr