Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Η βασίλισσα Ελισάβετ σπάει το πρωτόκολλο μετά από 43 χρόνια.Τι συμβαίνει;

Η βασίλισσα Ελισάβετ σπάει το πρωτόκολλο μετά από 43 χρόνια.Τι συμβαίνει;

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει κλείσει 65 χρόνια στον θρόνο και τηρεί κατά γράμμα το πρωτόκολλο, ωστόσο, για πρώτη φορά εδώ και 43 χρόνια, θα αναγκαστεί να «σπάσει» τους κανόνες του Παλατιού.

 

Αφορμή για να βγει η μονάρχης από τα «νερά» της στάθηκε η προκήρυξη πρόωρων εκλογών στην Μεγάλη Βρετανία, οι οποίες θα γίνουν στις 8 Ιουνίου.

«Για να μπορέσει η αυτού μεγαλειότητα να παραστεί στην υποστήριξη της κοινοβουλευτικής και συνταγματικής διαδικασίας, το πρόγραμμα δεσμεύσεων της βασίλισσας έχει αναθεωρηθεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Buckingham, διευκρινίζοντας πως δεν θα παραστεί στην τιμητική βράβευση των ιπποτών του τάγματος Garner, στις 19 Ιουνίου, καθώς η Ελισάβετ και ο σύζυγός της, ο δούκας του Εδιμβούργου, Φίλιππος, θα είναι παρόντες στο κοινοβούλιο, για να υποδεχθούν τον νέο πρωθυπουργό της χώρας.

Για την ιστορία, η τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν το 1974, όταν είχαν γίνει δεύτερες σερί εκλογές, με τον Harold Wilson να αναλαμβάνει τα ηνία.

Last modified on 04/05/2017

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr