Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Ο Πάρης Κασιδόκωστας Λάτσης τώρα και στο Hollywood!

Ο Πάρης Κασιδόκωστας Λάτσης τώρα και στο Hollywood!

55 χιλιόμετρα. Τόσο μόνο είναι η απόσταση ανάμεσα στις Κάννες και το Μονακό. Μπορεί να βρει πολλά κοινά ανάμεσα στα δύο διάσημα σημεία της Κυανής Ακτής όμως για τον Πάρη Λάτση Κασιδόκωστα, οι Κάννες αυτές τις ημέρες μεταφράζονται σε καταξίωση της επιλογής του

να χρηματοδοτήσει την ταινία “Good Time” που διαγωνίζεται στο περίφημο φεστιβάλ κινηματογράφου και Μονακό τα γραφεία της Latsco, της ναυτιλιακής της οικογένειας που τα τελευταία χρόνια μπήκε ξανά δυναμικά στο παιχνίδι.

70 χρόνια μετά από την πρώτη επαφή του καπετάν Γιάννη Λάτση με τα καράβια, με την ιστορική Νεράιδα, ο Πάρης Κασσιδόκωστας – Λάτσης πρωταγωνιστεί, εδώ και τρία χρόνια, στην αναγέννηση της ναυτιλιακής Latsco. Τον Ιούνιο του 2014 ανακοίνωνε από το κτήριο Παλλάς, το πρώην επιβλητικό ξενοδοχείο Απέργη στο Κεφαλάρι, όπου βρίσκονται τα γραφεία του ναυτιλιακού βραχίονα της οικογένειας, επένδυση μισού δισ. που αφορούσε την ναυπήγηση 12 νέων πλοίων τα οποία ήδη έχουν παραδοθεί.

Είχε αναφέρει τότε: “το 1947 ο παππούς μου, ο Γιάννης Λάτσης, απέκτησε το πρώτο του βαπόρι που απετέλεσε εφαλτήριο για την εξαιρετικά επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριοποίηση του. Η βαθιά αγάπη του για τη θάλασσα και τους ανθρώπους της τον συνόδευσαν σε όλη του τη ζωή και προσωπικά μεγάλωσα με αυτά τα βιώματα και τα ίδια συναισθήματα. Αισθάνομαι μεγάλο το βάρος της ευθύνης αλλά ταυτόχρονα είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που έχω αναλάβει, εκ μέρους της οικογενείας μας, να συνεχίσω το έργο που ξεκίνησε ο Γιάννης Λάτσης στον τομέα της Ναυτιλίας”.

Από τα 9 πλοία που διέθετε η Latsco το 2009 πλέον διαθέτει 25 ενώ το 2018 παραλαμβάνει από τα ναυπηγία της Κορέας δύο ακόμη νεότευκτα δεξαμενόπλοια MR2. Τα συνολικά κεφαλαία που έχουν δοθεί για την αύξηση του στόλου την τελευταία πενταετία ξεπέρασε τα 900 εκατ. δολάρια.

Πριν ακόμη δραστηριοποιηθεί στην ναυτιλία ο Πάρης Κασιδόκωστας – Λάτσης είχε ήδη δώσει τα διαπιστευτήρια του στην επιχειρηματικότητα μέσω της εταιρείας κινηματογραφικών παραγωγών 1821 media η οποία έχει στο ενεργητικό της ήδη οκτώ ταινίες καθώς ένα μεγάλο αριθμό τηλεοπτικών παραγωγών. Παράλληλα στην εγχώρια μουσική βιομηχανία κατάφερε μαζί με τον Γιώργο Αρσενάκο να συγκεντρώσει τα τελευταία έξι χρόνια μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα της νεανικής μουσικής σκηνής.
Τελευταίο εγχείρημα στο οποίο κατέχει την θέση του διευθυντή είναι το Hercules Film Fund, ένα fund ειδικού σκοπού που επικεντρώνεται στη χρηματοδότηση ανεξάρτητων κινηματογραφικών παραγωγών, κυρίως στις ΗΠΑ και Ευρώπη. Η Good Time στην οποία είναι παραγωγός όπως προαναφέρθηκε θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών στις 25 Μαΐου ενώ είναι ανάμεσα στις 18 ταινίες που διεκδικούν τον Χρυσό Φοίνικα.

Last modified on 22/05/2017

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr