Merlot και Pinot Noir στο Διάστημα για να τα μελετήσουν υπό διαστημικές συνθήκες.Ωστόσο, η NASA δεν έχει μείνει μόνο στη θεωρία, μιας και ήδη έχει εξετάσει τις καλλιέργειες στο Διάστημα, συμπεριλαμβανομένης μιας ποικιλίας σαλάτας για να απολαμβάνουν οι αστροναύτες.
Πρόσφατα, ο κύριος ερευνητής της, Gioia Massa, σημείωσε ότι για την καλλιέργεια αμπέλου και οίνου στο Διάστημα «τα αμπέλια θα ήταν μια ενδιαφέρουσα πρόκληση».
Αν και η καλλιέργεια αμπελιών στο Διάστημα μπορεί εν τέλει να είναι εφικτή χωρίς ασθένειες και παράσιτα, ο χώρος και η απόδοση είναι ένα προφανές ζήτημα. Ωστόσο, με τον τρέχοντα χώρο στο ISS, θα μπορούσε να δημιουργηθεί περίπου ένα μπουκάλι κρασί τον χρόνο.
Πηγή: fortunegreece.com
Last modified on 07/08/2017