Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Άγχος στο γραφείο; Τα καλύτερα tips για να το ξεπεράσεις!

Άγχος στο γραφείο; Τα καλύτερα tips για να το ξεπεράσεις!

Συχνά ξεχνάμε ότι ένας από τους πιο βασικούς λόγους για τον οποίο βρισκόμαστε σε ένα χώρο εργασίας είναι για να εκφράσουμε τη δημιουργικότητά μας. Όμως είναι πολύ δύσκολο να είναι κανείς δημιουργικός,

όταν έχει να ασχοληθεί ταυτόχρονα με δεκάδες διαφορετικά πράγματα. «Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις για να αποδώσεις καλύτερα στη δουλειά σου είναι να βρεις ηρεμία μέσα στο μυαλό σου» επισημαίνει η Carrie Barron, ψυχίατρος στο Πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη. Εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις!

Πώς ακριβώς βρίσκει κανείς την ηρεμία όταν γύρω του χτυπούν τα τηλέφωνα, μιλούν οι συνάδελφοι, ξεπηδούν καινούρια e-mails στο inbox; «Υπάρχουν τρόποι» διαβεβαιώνει η ειδικός. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να ακολουθείς κάποιες τεχνικές χαλάρωσης και ηρεμίας χωρίς να μοιάζεις σας την… τρελή του γραφείου!
Να τι προτείνει: «Μπορείς να κάνεις ακόμα και διαλογισμό χωρίς κανείς να το πάρει είδηση» λέει η Carrie Barron. «Απλά μείνε καθισμένη στο γραφείο σου, εστίασε το βλέμμα σου σε ένα αντικείμενο και σκέψου ένα ποίημα, ένα mantra ή μια εικόνα που σε ηρεμεί. Είναι ο πιο απλός τρόπος για να αποσυνδεθείς για λίγο με ό,τι συμβαίνει γύρω σου και να αφιερώσεις λίγα λεπτά σ’ εσένα». Η λέξη «διαλογισμός» σου πέφτει βαριά; Ονόμασέ το αλλιώς. Η Carrie Barron το αποκαλεί «ονειροπόληση». «Θυμάσαι όταν ήσουν μικρή στο σχολείο και δεν είχες όρεξη να προσέξεις το μάθημα; Δε συγκεντρωνόσουν σε τίποτα και η σκέψη σου πετούσε σε διάφορα άσχετα πράγματα
Συνεργάστηκε ο Ευάγγελος Σ. Γεωργακόπουλος, φυσικοθεραπευτής, HED, BSc Hons, MBASM, MT, MCMT.

 

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr