Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Δείτε τι έκανε μια μαμά για να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση του παιδιού της στο σχολείο

Δείτε τι έκανε μια μαμά για να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση του παιδιού της στο σχολείο

Η αυτοπεποίθηση προέρχεται από μια αίσθηση ικανότητας. Ένα παιδί με αυτοπεποίθηση χρειάζεται μια θετική και ρεαλιστική αντίληψη των ικανοτήτων του. Αυτό προκύπτει από τα επιτεύγματά του,

είτε αυτά είναι μεγάλα είτε μικρά. Γι΄ αυτό και χρειάζεται την ενθάρρυνση των γονιών του.Αυτό ακριβώς θέλησε να κάνει και αυτή η μαμά. Αποφάσισε να βοηθήσει το παιδί της να πιστέψει στον εαυτό του. Και για να μην το ξεχνά, ειδικά τις ώρες που είναι στο σχολείο σκέφτηκε κάτι απλό αλλά πραγματικά μοναδικό: Έγραψε σε όλα του τα μολύβια από μια φράση που δηλώνει την πίστη και την αγάπη της στο πρόσωπό του.

Όπως εξιστορεί η δασκάλα Amanda Cox , η οποία έκανε γνωστή αυτή την ιστορία, ζήτησε από τους μαθητές να της δώσουν ένα από τα μολύβια τους. Ένα αγοράκι τότε, της είπε με δισταγμό αν θα μπορούσε να κρατήσει τα μολύβια που του είχε δώσει η μητέρα του. Του απάντησε καταφατικά όμως στη συνέχεια, ο μαθητής της το ξανασκέφτηκε λέγοντας ότι θα ήταν χρήσιμο να έβλεπαν οι συμμαθητές του μερικά από τα μολύβια του.

Αρχικά, η Amanda Cox δεν έδωσε σημασία αλλά στην πορεία διαπίστωσε ότι η μητέρα του μαθητή αφιέρωσε λίγο από το χρόνο της για να γράψει πάνω στα μολύβια του τα εξής:

Είσαι τόσο ταλαντούχος
Αυτό θα είναι ένα σπουδαίο έτος
Είσαι δημιουργικός
Είσαι εκπληκτικός
Ποτέ μην τα παρατάς
Μπορείς να το κάνεις αυτό
Είσαι έξυπνος
Είσαι μαθηματικός τύπος
Είμαι περήφανη για σένα
Σ’ αγαπώ
Έχεις λαμπρό μυαλό
Είσαι υπέροχος
Εχεις τη λύση για κάθε πρόβλημα
Ακολούθησε τα όνειρά σου
Είσαι τέλειος
Είμαι περήφανη για σένα
Θα αλλάξεις τον κόσμο
Είσαι καταπληκτικός
Είσαι ο καλύτερος
Είσαι σημαντικός

Η Amanda Cox συγκινήθηκε από τα μηνύματα και όπως έγραψε αργότερα και η ίδια, αυτές τις απλές φράσεις πρέπει όλοι μας, γονείς και εκπαιδευτικοί, να λέμε στα παιδιά μας.

«Φανταστείτε την έκφραση του προσώπου ενός παιδιού όταν διαβάζει ( ή όταν του λένε) ότι είναι σημαντικό, ταλαντούχο, αγαπητό, και πολλά άλλα. Βοηθήστε τα παιδιά να γνωρίζουν ότι κάποιος πιστεύει σε αυτά και ότι είναι περήφανα για όσα κάνουν. ΚΑΘΕ παιδί πρέπει να γνωρίζει την αξία του. Αυτός είναι ο λόγος που διδάσκω», κατέληξε η Amanda Cox.

Last modified on 11/10/2018

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr