Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Σάκης Ρουβάς: Έχει τερματίσει τις πίστες στα παιχνίδια για καλό σκοπό και μας καλεί να μπούμε στην ομάδα του!

Σάκης Ρουβάς: Έχει τερματίσει τις πίστες στα παιχνίδια για καλό σκοπό και μας καλεί να μπούμε στην ομάδα του!

Ο Σάκης Ρουβάς εδώ και μερικές εβδομάδες έχει πάρει επ’ ώμου μια άλλη κοινωνική δράση: Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το σποτ της Ομάδας Προσφοράς του ΟΠΑΠ,

με τον Σάκη σε πρωταγωνιστικό ρόλο στην επικοινωνία της πρωτοβουλίας που έχει σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την ανακαίνιση των παιδιατρικών νοσοκομείων “Η Αγία Σοφία” και “Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού”». Τι τον έκανε να πει «ναι, πάμε» σε αυτή την πρόκληση; «Κοίταξε, πρώτα απ’ όλα ο στόχος της Ομάδας Προσφοράς είναι τα παιδιά. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του ΟΠΑΠ, ο οποίος εδώ και πέντε χρόνια έχει στην κυριολεξία υιοθετήσει τα δύο μεγαλύτερα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας. Η εταιρεία έχει ανακαινίσει το 50% και προχωρά με τον ίδιο ενθουσιασμό και δυναμική το πολύ σπουδαίο αυτό έργο. Όπως καταλαβαίνεις, έχει ιδιαίτερη αξία όχι μόνο γιατί αναβαθμίζονται οι υποδομές και οι εγκαταστάσεις των δύο νοσοκομείων, αλλά και γιατί δημιουργείται ευχάριστο περιβάλλον νοσηλείας για τα παιδιά και τους γονείς τους. Όλες οι πρόσφατες έρευνες υπογραμμίζουν πόσο σημαντική είναι η θετική διάθεση στο κομμάτι της αποθεραπείας, περιλαμβανόμενων και των πολύ σοβαρών ασθενειών. Ακόμα κι αν είσαι σωματικά ταλαιπωρημένος από μια αρρώστια, ένα ωραίο περιβάλλον αναπτερώνει την ψυχολογία σου».

Όπως εξηγεί, η συμμετοχή όλων στην ανακαίνιση των νοσοκομείων γίνεται μέσω της Ομάδας Προσφοράς του ΟΠΑΠ. Αυτό είναι κάτι εύκολο και ανέξοδο, καθώς το μόνο που απαιτείται είναι να κατεβάσουμε δωρεάν στο κινητό μας την εφαρμογή Ομάδα Προσφοράς και να παίξουμε διασκεδαστικά παιχνίδια. «Είναι παιχνίδια που μπορεί να τα παίξει ο καθένας μας κι έχουν πολλή πλάκα. Παίζοντας στην Ομάδα Προσφοράς, δεν έχεις μόνο την ικανοποίηση του παιχνιδιού, αλλά, γνωρίζοντας τον καλό σκοπό, έχεις τη αίσθηση ότι επιτελείς κι ένα έργο, βοηθάς κι εσύ σε κάτι σημαντικό. Άρα το κάνεις με πολύ μεγαλύτερη χαρά και απενοχοποιείσαι που παίρνεις χρόνο από άλλες υποχρεώσεις της καθημερινότητας για να παίξεις ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι. Οι πόντοι που συγκεντρώνεις αντιστοιχούν σε ένα εικονικό ποσό, το οποίο μετατρέπεται από τον ΟΠΑΠ σε χρήματα για την ανακαίνιση των δύο νοσοκομείων. Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως από το σύνολο των δράσεων πέρσι συγκεντρώθηκαν πάνω από 3.500.000 ευρώ εικονικής προσφοράς, τα οποία ο ΟΠΑΠ μετέτρεψε αυτόματα σε οικονομική ενίσχυση. Ο καθένας μπορεί να κάνει τη δική του ομάδα για να παίξει ή να μπει στην ομάδα κάποιου άλλου, αλλά για τα παιδιά είμαστε όλοι στην ίδια ομάδα» περιγράφει ενώ μπαίνουμε επιτόπου στο app και μου δείχνει πώς παίζεται το παιχνίδι.

Μέχρι τώρα έχει παίξει κάποια από τα παιχνίδια του app με την Αναστασία και τον Αλέξανδρο, που είναι μεγαλύτεροι και σίγουρα έχουν μεγαλύτερη εξοικείωση με το gaming στο κινητό; «Τα παιδιά μου δεν πρόλαβαν να παίξουν στο app, γιατί εγώ έχω ήδη τερματίσει όλα τα παιχνίδια στο κινητό μου!» λέει γελώντας.

Last modified on 05/11/2018

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr