Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Συγκλονίζει το αεροπορικό δυστύχημα στην Κολομβία: Θρήνος για τους 71 νεκρούς

Συγκλονίζει το αεροπορικό δυστύχημα στην Κολομβία: Θρήνος για τους 71 νεκρούς

ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΕΙΧΕ ΕΚΠΕΜΨΕΙ ΣΗΜΑ ΓΙΑ ΒΛΑΒΗ - Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΕΙΧΕ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ
Τέσσερα άτομα από τη λίστα των επιβατών γλίτωσαν καθώς δεν μπήκαν ποτέ στο μοιραίο αεροπλάνο – 71 οι νεκροί και 6 επιζώντες

– Εντοπίστηκαν τα «μαύρα κουτιά» που αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια της συντριβής - Η ποδοσφαιρική ομάδα Chapecoense που ξεκληρίστηκε άλλαξε αεροπλάνο την τελευταία στιγμή - Ο πιλότος είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου για βλάβη στα ηλεκτρικά συστήματα - Τριήμερο εθνικό πένθος στη Βραζιλία - Σοκαριστικές φωτογραφίες και βίντεο - Ο πατέρας του πιλότου είχε πεθάνει και αυτός σε αεροπορικό δυστύχημα.
Για 71 νεκρούς και έξι επιζώντες στο δυστύχημα του αεροσκάφους που μετέφερε τη βραζιλιάνικη ποδοσφαιρική ομάδα Σαπεκοένσε, έκαναν λόγο οι αρχές της Κολομβίας, αναθεωρώντας προς τα κάτω τον απολογισμό που είχαν αρχικά ανακοινώσει χθες 29 Νοεμβρίου.


«Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης επέτρεψαν να βρεθούν 71 θύματα και έξι επιζώντες», ανέφερε η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης κινδύνων και καταστροφών (UNGRD).
Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για 75 νεκρούς, όμως τέσσερα πρόσωπα που βρίσκονταν στον κατάλογο των επιβατών δεν είχαν επιβιβαστεί στο μοιραίο αεροσκάφος.
Την ίδια ώρα, στα χέρια των αρμόδιων Αρχών βρίσκονται τα «μαύρα κουτιά» της μοιραίας πτήσης που μετέφερε την αποστολή της Σαπεκοένσε και κατέπεσε στις 21:54 τη νύχτα της Δευτέρας 28 Νοεμβριου (τοπική ώρα και ημέρα).


Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, το αεροπλάνο έπεσε λόγω ηλεκτρικής βλάβης, με τον πιλότο να να κάνει κύκλους στον αέρα προκειμένου να αδειάσει στον αέρα τα καύσιμα και να αποφύγει την έκρηξη κατά τη διάρκεια της αναγκαστικής προσγείωσης.
Ωστόσο, η αεροσυνοδός που διασώθηκε από τα συντρίμμια, έδωσε τη δική της εκδοχή λέγοντας ότι το αεροπλάνο ξέμεινε από καύσιμα και για αυτό το λόγο έπεσε.
Δεκάδες διασώστες έσπευσαν μέσα στη νύχτα και υπό βροχή κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανούς από τα συντρίμμια έξι από τους επιβαίνοντες.


Οι επιζώντες είναι οι ποδοσφαιριστές Έλιο Ερμίτο Ζαμπιέρ Νέτο, Άλαν Λουσιάνο Ρούσελ και Τζάκσον Ράνιαρ Φόλμαν, η αεροσυνοδός Χιμένα Σουάρες, ο μηχανικός του αεροσκάφους Έρβιν Τουμίρι και ο δημοσιογράφος Ραφαέλ Χένσελ. Όλοι τους νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της περιοχής.
Τραγικό παιχνίδι της μοίρας - Θα ήταν όλοι τους ζωντανοί!
Οι Αρχές του αεροδρομίου Jose Maria Cordova του Μεντεγίν ανακοίνωσαν ότι το αεροσκάφος είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου για βλάβη στα ηλεκτρικά συστήματα, το οποίο ελήφθη από τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου.


Το αεροσκάφος, της εταιρείας LaMia Airlines, απογειώθηκε από τη Βολιβία και συνετρίβη περίπου μισή ώρα αργότερα, νότια του αεροδρομίου της πόλης Μεντεγίν της Κολομβίας, όπου κατευθυνόταν.

Μετέφερε μέλη της βραζιλιάνικης ποδοσφαιρικής ομάδας Σαπεκοένσε, η οποία αύριο επρόκειτο να λάβει μέρος στον τελικό του Copa Sudamerica, με αντίπαλο την ομάδα της Μεντεγίν, Ατλέτικο Νασιονάλ.

Έως τη στιγμή του πολύνεκρου δυστυχήματος η ομάδα από τη νότια πόλη της Σαπέκο ζούσε το όνειρο της καθώς είχε προήχθη στην πρώτη κατηγορία της Βραζιλίας το 2014 και μέσα σε μόλις δύο χρόνια είχε φθάσει στον τελικό του Κόπα Σουνταμέρικα την περασμένη εβδομάδα, μετά από μια νίκη εναντίον της ομάδας της Αργεντινής, Σαν Λορένζο.
Μετά την απίστευτη τραγωδία, η Ατλέτικο Νασιονάλ πρόσφερε το τρόπαιο της διοργάνωσης, τιμής ένεκεν, στην ομάδα της Σαπεκοένσε. Φίλαθλοι της Ατλέτικο ζήτησαν επίσης να συγκεντρωθεί ο κόσμος στο στάδιο του Μεντεγίν σήμερα, την ώρα που θα διεξαγόταν ο αγώνας, για να αποτίσουν φόρο τιμής στα αδικοχαμένα μέλη της βραζιλιάνικης ομάδας.
Τραγική ειρωνεία
Ο «ήρωας» πιλότος της αεροπορικής τραγωδίας είχε χάσει τον επίσης πιλότο πατέρα του σε αεροπορικό δυστύχημα, όπως αποκαλύφθηκε σήμερα.
Ο Μιγκέλ «Μίκι» Κιρόγκα, 54 ετών, ήταν ο άνθρωπος που πετούσε το αεροπλάνο της πτήσης CP-2933 της βολιβιανής εταιρείας LaMia Airlines. Ο γρήγορος τρόπος σκέψης του και η απόφαση του να αδειάσει τα καύσιμα πριν επιχειρήσει αναγκαστική προσγείωση θεωρούνται η βασική αιτία που έξι άτομα επέζησαν της τραγωδίας.
Σήμερα, προέκυψε ότι ο πατέρας του Μίκι, Ορλάντο Κιρόγκα, ήταν επίσης πιλότος που σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα το 1963, σε ηλικίας 53 ετών, όταν ο Μίκι ήταν μωρό μόλις ενός έτους.
Μάλιστα η μεγάλη αγάπη του πατέρα του για το ποδόσφαιρο σε συνδυασμό με τον ηρωισμό του κατά τη διάρκεια της μοιραίας πτήσης, οδήγησε τις Αρχές της Βολιβίας στην απόφαση να ονομάσουν ένα γήπεδο προς τιμήν του, το Ολυμπιακό Στάδιο Ορλάντο Κιρόγκα.
Ο Μίκυ μεγάλωσε προσπαθώντας να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του και παρότι δεν τον γνώρισε, σε μια πρόσφατη συνέντευξή του, αποκάλυψε ότι ήταν η έμπνευσή του, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι μετά το δυστύχημα, η μητέρα του, Ίλσε Μενάτσο, επέστρεψε στην Κοτσαμπάμπα και χρόνια αργότερα παντρεύτηκε έναν άλλο πιλότο, τον Αβραάμ Πράντα, ο οποίος μαζί με τη μητέρα του Μίκυ ίδρυσαν τη δική τους αεροπορική εταιρεία μεταφοράς εμπορευμάτων.
Συγκλονίζει ο τερματοφύλακας της Σαπεκοένσε που τηλεφώνησε στη γυναίκα του λίγο πριν ξεψυχήσει
Ο τερματοφύλακας Danilo, ανασύρθηκε ζωντανός με βαριά τραύματα από τα συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους. Ο Danilo μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής, όπου κατάφερε να πάρει τη σύζυγό του ένα τελευταίο τηλέφωνο καθώς λίγο αργότερα εξέπνευσε.
Δραματικές είναι οι εικόνες που αντίκρισαν τα σωστικά συνεργεία από το αεροπορικό δυστύχημα στην Κολομβία, όταν επέστρεψαν στο σημείο όπου έπεσε το αεροσκάφος με το πρώτο φως της ημέρας.


Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb


Πηγή:newsbomb.gr

Last modified on 30/11/2016

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr