Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Πάνω από 800.000.000 ευρώ χρωστούν στον ΕΟΠΥΥ τα ασφαλιστικά ταμεία

Πάνω από 800.000.000 ευρώ χρωστούν στον ΕΟΠΥΥ τα ασφαλιστικά ταμεία

Ερώτηση στους υπουργούς Υγείας και Εργασίας, για τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη μεταβίβαση των εισφορών από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης προς τον ΕΟΠΥΥ κατέθεσε ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου.


Το ποσό το οποίο θα έπρεπε να έχει μεταβιβαστεί στον Οργανισμό για τους μήνες Ιανουάριο με Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, ανέρχεται σε 815.661.576 ευρώ.
Όπως τονίζει ο κ. Οικονόμου στην ερώτησή του, «αυτό το τεράστιο φετινό έλλειμμα έρχεται να προστεθεί στο ήδη υπάρχον έλλειμμα των 1,6 δισ. φτάνοντας τη συνολική οφειλή των ασφαλιστικών Ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ στο εξωπραγματικό νούμερο των 2,4 δισ. ευρώ! Η μη έγκαιρη απόδοση των ασφαλιστικών εισφορών έχει άμεσο αντίκτυπο στην ικανότητα αποπληρωμής και εξόφλησης τόσο των δαπανών των παροχών υγείας, όσο και των ασφαλισμένων. Επίσης, το εν λόγω θέμα δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην πραγματική οικονομία και τη δυνατότητα του Οργανισμού να παρέχει σωστές και ποιοτικές Υπηρεσίες Υγείας στους Έλληνες πολίτες».
Αναλυτικά, οι καθυστερήσεις ανά Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης έχουν ως εξής:
1. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 343.969.061 ευρώ
2. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (για ΤΑΥΤΕΚΩ) 32.000.000 ευρώ
3. ΟΑΕΕ 315.120.240 ευρώ
4. ΕΤΑΑ 4.172.276 ευρώ
5. ΕΤΕΑ (συνταξιούχοι) 120.400.000 ευρώ
Σύνολο 815.661.577 ευρώ.
Κατόπιν αυτών, ο κ. Οικονόμου ερωτά τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, και την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου:
1. Πώς δικαιολογείτε τις τόσο μεγάλες, χρονικά, καθυστερήσεις στη μεταβίβαση των εισφορών από τους ΦΚΑ στον ΕΟΠΥΥ;
2. Θεωρείτε ότι με τις πρακτικές απαξίωσης και αποδυνάμωσης του ΕΟΠΥΥ, λόγω της συνεχούς καθυστέρησης της απόδοσης των εισφορών, μπορεί να υπάρξει εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού, έτσι ώστε να μπορεί αυτός να ανταποκρίνεται άμεσα και σωστά στις ανάγκες των πολιτών, σε ένα τόσο σημαντικό τομέα που είναι αυτός της υγείας;
3. Τι προτίθεστε να πράξετε έτσι ώστε να επιτευχθεί η άμεση εξόφληση των καθυστερουμένων εισφορών των ΦΚΑ προς τον ΕΟΠΥΥ;
4. Τι μέτρα πρόκειται να λάβετε για την έγκαιρη απόδοση των εισφορών από τους ΦΚΑ στον ΕΟΠΥΥ;

Πηγή:newsbomb.gr

Last modified on 01/12/2016

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr