Print this page
Ολοκληρώνεται η προεκλογική εκστρατεία

Ολοκληρώνεται η προεκλογική εκστρατεία

Με το βλέμμα στις τελευταίες «κρυφές» μετρήσεις των τάσεων της κοινής γνώμης ολοκληρώνεται σήμερα, Παρασκευή, η προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα, ενώ ο Κ. Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης σε κεντρική συγκέντρωση της ΝΔ στο λιμάνι της πόλης.

Με το βλέμμα στις τελευταίες «κρυφές» μετρήσεις των τάσεων της κοινής γνώμης ολοκληρώνεται την Παρασκευή η προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019Και τα δύο επιτελεία επικεντρώνονται στις τελευταίες λεπτομέρειες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών της Κυριακής.

Ο μεν Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποιεί το «όπλο» της Συμφωνίας των Πρεσπών και τους ψηφοφόρους της Β. Ελλάδας, ο δε Αλέξης Τσίπρας ολοκληρώνει την προεκλογική του εκστρατεία με βασικό όπλο στη φαρέτρα του μέτρα για κοινωνικές παροχές και πιο συγκεκριμένα δεσμεύσεις για αύξηση των συντάξεων και περαιτέρω ελαφρύνσεις.

Το κλίμα είναι πολωτικό. Το μεν Μαξίμου στοχεύει στην ανατροπή των δημοσκοπικών ευρημάτων και στη μείωση στο ελάχιστο της τελικής διαφοράς από τη ΝΔ. Η δε Πειραιώς στοχεύει σε μία ευκρινή ή διακριτή διαφορά, έτσι ώστε να διαθέτει ένα πλεονέκτημα οδεύοντας προς τις εθνικές εκλογές.

Το αναπάντητο ερώτημα όμως και στα δύο επιτελεία αφορά στο ποσοστό αποχής και στη συμπεριφορά των ψηφοφόρων που ανήκουν στην κατηγορία της αδιευκρίνιστης ψήφου. Οι δημοσκοπήσεις αδυνατούν να απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα.

Η συμπεριφορά των 450.000 νέων ψηφοφόρων άνω των 17 ετών καθώς και οι τελικές αποφάσεις των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 είναι το «κλειδί» που θα καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα.

Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι χαμηλή σε σχέση με το 2015, ενώ αυτή της ΝΔ παραμένει μεν υψηλή, χωρίς ωστόσο άλλα περιθώρια ενίσχυσης.

Ένα τρίτο ερώτημα που απασχολεί τα εκλογικά επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων αφορά στη διαφορά της ψήφου στα μικρότερα κόμματα.

Σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα, οι μικροί σχηματισμοί είναι δυνατόν να συγκεντρώσουν από 20-25%, ενδεχομένως και παραπάνω, του συνόλου των ψήφων.

Η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει σήμερα, στις 19.30, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στην Αθήνα στην πλατεία Συντάγματος.

Η συγκέντρωση της ΝΔ

Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις 11.00 θα επισκεφθεί το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου δημάρχου Νίκου Ταχιάου και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Σίνδο.

Στις 20.00 θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού.

Last modified on 24/05/2019

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr