Print this page
Β. Πατουλίδου: Η κουζίνα της Θεσσαλονίκης κέρδισε το κοινό του Φεστιβάλ Γαστρονομίας στο Λονδίνο

Β. Πατουλίδου: Η κουζίνα της Θεσσαλονίκης κέρδισε το κοινό του Φεστιβάλ Γαστρονομίας στο Λονδίνο

«Έκλεψαν» τις εντυπώσεις οι συνταγές της Θεσσαλονίκης, στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας που διοργανώθηκε στις 20 και 21 Ιουλίου, στο Λονδίνο, από το περιοδικό National Geographic Traveler,

όπως ανέφερε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης παρουσίασε τη γαστρονομία της πόλης συμμετέχοντας στα master classes της ελληνικής μαγειρικής, που επιμελήθηκε το Γραφείο ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου- Ιρλανδίας για το National Geographic Food Festival και ο Θεσσαλονικιός chef και καθηγητής γαστρονομίας Γιώργος Παλησίδης και άλλοι γνωστοί σεφ και πρόσωπα του χώρου.

«Πέρα από τη μνήμη που δημιουργεί η γεύση είναι και ο τρόπος που παρουσιάζεται ένα προϊόν», ανέφερε η κ. Πατουλίδου, επισημαίνοντας ότι η κουζίνα της Θεσσαλονίκης προκάλεσε πολλούς επισκέπτες να μάθουν περισσότερα, τόσο για τις συγκεκριμένες γεύσεις, όσο και για την πόλη γενικότερα. «Οι χάρτες και το ενημερωτικό υλικό που είχαμε στη διάθεσή μας έγιναν ανάρπαστα, ενώ το ποτό της Αφροδίτης, όπως ονόμασαν οι σεφ ένα ιδιαίτερο ρόφημα με μέλι, λεμόνι, καρπούζι και τσίπουρο καταγοήτευσε όσους το δοκίμασαν», σημείωσε η πρόεδρος του ΟΤΘ.

Παράλληλα παρουσιάστηκε «το μενού του Αριστοτέλη» με στόχο την προώθηση του γαστρονομικού τουρισμό τόσο της Θεσσαλονίκης όσο και των δημοφιλών περιοχών της Χαλκιδικής.

Σημειώνεται ότι στο Φεστιβάλ συμμετείχαν μεγάλες βρετανικές τουριστικές επιχειρήσεις και εθνικοί οργανισμοί τουρισμού, όπως ο τουριστικός οργανισμός της Ουγγαρίας (είναι και ο βασικός σπόνσορας της έκθεσης) της Ιταλίας, της Τυνησίας, της Ταϊλάνδης κ.ά. Επίσης έλαβαν μέρος οι διεθνούς φήμης chefs Raymond Blanc, John Torode και Gennaro Contaldo.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Last modified on 22/07/2019

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr