Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Ανακοίνωση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδας για την μονάδα φιλοξενίας ΑμεΑ των Λεχαινών

Ανακοίνωση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδας για την μονάδα φιλοξενίας ΑμεΑ των Λεχαινών

Σε έναν απολογισμό των δράσεων των τελευταίων τρεισήμισι χρόνων για την μονάδα φιλοξενίας ΑμεΑ των Λεχαινών, προχώρησε, με ανακοίνωση που εξέδωσε, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδας

ως απάντηση σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, σχετικά με τα συμβάντα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, στην μονάδα των Λεχαινών.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση τού Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, που εποπτεύει τη μονάδα, σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Από το Μάρτιο του 2016 η διοίκηση σε συνεργασία με το χαρτοφυλάκιο της Κοινωνικής Αλληλεγγύης του υπουργείου Εργασίας, το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, φορέα εποπτευόμενο από το υπ. Υγείας, και τον διεθνή Οργανισμό Lumos, ξεκίνησαν ένα πρόγραμμα παρέμβασης με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στο παράρτημα ΑμεΑ Λεχαινών, ενώ από τον Δεκέμβριο του 2018 άρθηκαν και οι τελευταίοι περιορισμοί φιλοξενούμενων».

Ακόμη γίνεται αναφορά, στη χρηματοδότηση, στις προσλήψεις προσωπικού, στη λειτουργία στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης και στην προμήθεια κινητών μονάδων.

Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «όσον αφορά το καταγγελθέν στο ΔΣ περιστατικό ότι βρέθηκε φιλοξενούμενος περιορισμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, η διοίκηση, ως όφειλε, έχει προβεί στις απαιτούμενες σύννομες ενέργειες για τη διαλεύκανση του γεγονότος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Last modified on 31/07/2019

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr