Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Το Twitter δεν θα διαφημίζει στο εξής κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης

Το Twitter δεν θα διαφημίζει στο εξής κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης

Καθώς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του συρμού κατηγόρησαν το Twitter ότι επέτρεψε σε κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων να διαφημίσει τις θέσεις του για τις διαδηλώσεις του Χονγκ Κονγκ,

το Twitter ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας:Αλλά «ο διάβολος - όπως συνήθως- βρίσκεται στις λεπτομέρειες.

Επειδή διευκρινίσθηκε πως δεν θα εφαρμοστεί σε «οντότητες που χρηματοδοτούνται από τους φορολογούμενους, συμπεριλαμβανομένων ανεξάρτητων δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών φορέων», ανέφερε η εταιρεία. Δείχνοντας όπως φαίνεται η νέα πολιτική να είναι προσαρμοσμένη σε κρατικούς φορείς όπως το BBC ή η Voice of America (VOA).

«Ο καθορισμός θα εξαρτηθεί από κριτήρια όπως ο έλεγχος του συντακτικού περιεχομένου, η οικονομική ιδιοκτησία, η επιρροή ή οι παρεμβολές στους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς, τους εκδότες και τους δημοσιογράφους, η άμεση και έμμεση άσκηση πολιτικής πίεσης ή / και ο έλεγχος της διαδικασίας παραγωγής και διανομής», προσθέτει η ανακοίνωση του Twitter.

Στις «αρχές» τις οποίες προτίθεται να επικαλεστεί το Twitter για τον ορισμό των «κρατικών μέσων μαζικής ενημέρωσης» συμπεριλαμβάνονται οι «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα», η «Επιτροπή Προστασίας Δημοσιογράφων», η «Intelligence Unit» του περιοδικού Economist, το «Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσιογραφίας» της Ολλανδίας, αλλά και η UNESCO, καθώς και η χρηματοδοτούμενη από την αμερικανική κυβέρνηση ΜΚΟ «Freedom House».

Last modified on 20/08/2019

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr