Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Το σχέδιο της κυβέρνησης για το αφορολόγητο και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές

Το σχέδιο της κυβέρνησης για το αφορολόγητο και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές

Με στόχο να χτίσουν το αφορολόγητο, οι καταναλωτές θα πρέπει να κάνουν περισσότερες ηλεκτρονικές συναλλαγές, σύμφωνα με το νέο φορολογικό σχεδιασμό της κυβέρνησης.

 

Περισσότερες ηλεκτρονικές συναλλαγές θα πρέπει να πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι προκειμένου να «χτίσουν» το αφορολόγητο όριο, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του οικονομικού επιτελείου.

Το σενάριο που επικρατεί είναι οι ηλεκτρονικές συναλλαγές να ανέρχονται 15% ή 20% του εισοδήματος για δηλωθέν εισόδημα έως 10.000 ευρώ (από 10% που ισχύει σήμερα), και 25% για εισόδημα που κυμαίνεται από 10.000 έως 30.000 ευρώ (έναντι 15% σήμερα).

Για εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ, σύμφωνα με την «Καθημερινή» το ποσοστό θα αυξηθεί στο 30% και άνω (από 20% που εφαρμόζεται σήμερα).

Στόχος των σχεδιαζόμενων αλλαγών είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής και η αναθεώρηση των ορίων για την εξασφάλιση του αφορολόγητου.

Η καινούρια κλίμακα, εάν και εφόσον υιοθετηθεί θα τεθεί σε ισχύ το 2020.

Πηγή:zougla.gr

Last modified on 18/09/2019

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr