Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Υπάρχουν αναλυτές που προβλέπουν την τιμή του χρυσού στα 2.000 δολάρια η ουγγιά

Υπάρχουν αναλυτές που προβλέπουν την τιμή του χρυσού στα 2.000 δολάρια η ουγγιά

«Ο χρυσός είναι ένα καλό εναλλακτικό νόμισμα γιατί είναι ασφαλής και επειδή η διακράτησή του δεν κοστίζει τίποτα σε αντίθετη με τα αρνητικά επιτόκια των καταθέσεων», σύμφωνα με τον David Roche,

πρόεδρο και παγκόσμιο στρατηγικό αναλυτή της Independent Strategy.Στηριγμένος στην παραδοχή αυτή ο David Roche, αλλά και άλλοι αναλυτές οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι μέσα στο 2020 οι τιμές του χρυσού θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά 30%, φτάνοντας έως τα 2.000 δολάρια ανά ουγγιά.

Σήμερα η τιμή spot ανέρχεται στα 1.501 δολάρια/ουγγιά.

«Το ένστικτό μου λέει ότι η κακοδιαχείριση των νομισμάτων fiat από τους κεντρικούς τραπεζίτες θα επιδεινωθεί και οι άνθρωποι θα αναζητήσουν ένα εναλλακτικό νόμισμα», δήλωσε ο Roche στο CNBC.

Άλλη πρόβλεψη αναφέρει ότι οι τιμές του χρυσού είναι πιθανό να φτάσουν τα 1.600 δολάρια ανά ουγγιά έως τα τέλη του έτους.

Τα σχόλια του Roche έρχονται σε ένα σημείο νέων κινήσεων νομισματικής πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες τον περασμένο μήνα.

Η αμερικανική Federal Reserve μείωσε το επιτόκιο δανεισμού στο εύρος-στόχο του 1,75%-2% τον Σεπτέμβριο. Ομοίως και η ΕΚΤ μείωσε το βασικό της επιτόκιο καταθέσεων στο ιστορικό χαμηλό επίπεδο του -0,5% και ξεκίνησε τον ίδιο μήνα ένα ένα νέο μεγάλο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Στην Ιαπωνία, όπου ο στόχος των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων βρίσκεται ήδη σε αρνητικό έδαφος, η κεντρική τράπεζα της χώρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νομισματική χαλάρωση τον Οκτώβριο.

«Είμαστε πιο πρόθυμοι να δράσουμε δεδομένων των αυξημένων διεθνών κινδύνων. Θα εξετάσουμε λεπτομερώς τις οικονομικές εξελίξεις και τις αλλαγές στις τιμές, κατά την διάρκεια της συνεδρίασής μας τον επόμενο μήνα και θα αποφασίσουμε αν θα προχωρήσουμε σε χαλάρωση», δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης της Ιαπωνίας, Χαρουχίκο Κουρόντα, σε συνέντευξη τύπου για την ανακοίνωση της πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας τον Σεπτέμβριο.

Ο David Roche τόνισε ότι οι τράπεζες δικαιολογημένα ανησυχούν για την επόμενη οικονομική επιβράδυνση, ειδικά αφότου δεν πέτυχαν τους στόχους τους για τον πληθωρισμό.

Αντί να ισχυρίζονται ότι έχουν κάνει αρκετά, δήλωσε ο Roche, οι κεντρικές τράπεζες λένε:

«Ναι, πρέπει να δοθεί στήριξη μέσω δημοσιονομικής πολιτικής, αλλά κι εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε. Στην πραγματικότητα, οι κυβερνήσεις ξοδεύουν και εμείς μπορούμε να προσφέρουμε τα χρήματα».

«Αυτό είναι το νέο σύστημα τώρα ... που νομίζω ότι είναι ακριβώς αυτό που θα συμβεί», δήλωσε ο Roche. «Γι αυτό και αγοράζω χρυσό».

Last modified on 03/10/2019

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr