Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Στημένα στο ποδόσφαιρο: Απόντες οι πρωταγωνιστές από τη δίκη

Στημένα στο ποδόσφαιρο: Απόντες οι πρωταγωνιστές από τη δίκη

Την οργή της προέδρου της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση των στημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο, με κατηγορούμενο τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη και

άλλους 27,προκάλεσε η απουσία ουσιωδών μαρτύρων, μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Αλαφούζος, ο Δημήτρης Μελισσανίδης κ.ά.

«Όλοι οι μάρτυρες λένε ανέκδοτα νομίζω. Με ραντεβού θα δικάσουμε; Ας κάτσουμε καλύτερα σπίτι μας» είπε φανερά εκνευρισμένη η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Εν τέλει, η δίκη αναβλήθηκε για τις 20 Δεκεμβρίου 2019, ενώ επιβλήθηκε 200 ευρώ πρόστιμο στους μάρτυρες που δεν είχαν προσέλθει.
Στο εδώλιο κάθονται εκτός από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος εκπροσωπείται από τον συνήγορό του, πρώην διαιτητές, στελέχη της ΕΠΟ, ποδοσφαιριστές και άλλοι παράγοντες του ποδοσφαίρου, οι οποίοι κατηγορούνται κατά περίπτωση για το αδίκημα της σύστασης συμμορίας καθώς και για αλλοίωση ποδοσφαιρικού αποτελέσματος.

Ειδικότερα, μαζί με τον κ. Μαρινάκη, στο σκαμνί, με την κατηγορία της κακουργηματικής αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνων και της πλημμεληματικής σύστασης συμμορίας, βρίσκονται ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής, τα πρώην στελέχη της Ομοσπονδίας Θόδωρος Κουρίδης, Άρης Σταθόπουλος, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Νίκος Προύντζος κι οι πρώην αρχιδιαιτητές Γιώργος Δούρος και Θανάσης Μπριάκος.

Οι κατηγορίες για «παρέμβαση με αθέμιτες ενέργειες με σκοπό επηρεασμού της εξελίξεως και του αποτελέσματος ποδοσφαιρικού αγώνος με επίτευξη του στόχου» ή αλλιώς «αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνα» αφορούν όλους τους κατηγορουμένους, ενώ για το αδίκημα της σύστασης συμμορίας κατηγορούνται οι οκτώ προαναφερθέντες. Άπαντες, πάντως, αρνούνται κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση και δηλώνουν αθώοι.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τους 28 κατηγορουμένους μόλις 10 ήταν παρόντες στο δικαστήριο στις 27/9, γεγονός που είχε προκαλέσει την ενόχληση της προέδρου. Οι υπόλοιποι εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους.

Πηγή:zougla.gr

Last modified on 09/10/2019

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr