Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Μητροπολίτης Σύρου: Η Εκκλησία της Ελλάδος δεν απειλείται από κανέναν

Μητροπολίτης Σύρου: Η Εκκλησία της Ελλάδος δεν απειλείται από κανέναν

«Η Εκκλησία της Ελλάδος ούτε χειραγωγείται από τον οποιοδήποτε, ούτε δέχεται εντολές από κανέναν, ούτε απειλείται από κανέναν», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος.

 

Προηγήθηκε ερώτηση αναφορικά με τις δηλώσεις του μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Υποθέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «ΡΙΑ», λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν από την έκτακτη συνεδρίαση της Συνόδου της Ιεραρχίας για το Ουκρανικό, στην Αθήνα, και σε ερώτηση «Πώς θα αντιδράσει η Εκκλησία της Ρωσίας αν η Εκκλησία της Ελλάδος αναγνωρίσει την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας;», απάντησε: «Πώς θα αντιδρούσε η Αθήνα εάν εμείς αναγνωρίζαμε μια από τις παλαιοημερολογίτικες παρατάξεις;», για να συμπληρώσει πως κατά αυτόν «η απάντηση είναι προφανής».

Πηγή:zougla.gr

Last modified on 13/10/2019

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr