Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Ο Πούτιν στη Σαουδική Αραβία για το πετρέλαιο και το Ιράν

Ο Πούτιν στη Σαουδική Αραβία για το πετρέλαιο και το Ιράν

Δύο θέματα θα απασχολήσουν τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη σημερινή επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία. Πρώτον, θα επιδιώξει συνεννόηση ανάμεσα στη Μόσχα και το Ριάντ για την παραγωγή πετρελαίου

και δεύτερον την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα του.Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει την επιρροή του για να μειώσει τις αποσταθεροποιητικές εντάσεις που πυροδοτεί η διένεξη του βασιλείου με το Ιράν.

Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία συνεργάζονται στενά τα τελευταία χρόνια για να περιορίσουν την προσφορά αργού και για να αυξήσουν την τιμή του «μαύρου χρυσού».

Και καθώς η πιο πρόσφατη παράταση της μείωσης της παραγωγής, που αποφασίστηκε από 24 πετρελαιοπαραγωγικά κράτη, λήγει στα τέλη του Μαρτίου του 2020, η θεματική αυτή επιβάλλεται ως «το κύριο θέμα συζήτησης» μεταξύ του Πούτιν, του βασιλιά Σαλμάν και του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, σύμφωνα με τον Ρώσο πολιτικό αναλυτή Φιοντόρ Λουκιάνοφ.

Πηγή:zougla.gr

Last modified on 14/10/2019

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr