Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Η Ελλάδα χρειάζεται μεγαλύτερη στήριξη στο μεταναστευτικό

Η Ελλάδα χρειάζεται μεγαλύτερη στήριξη στο μεταναστευτικό

«Η Ελλάδα και η Ιταλία χρειάζονται περισσότερη βοήθεια από την Ε.Ε. στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων του μεταναστευτικού» εκτιμά ειδική έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου,

γράφει στην ιστοσελίδα του ο γερμανικός ραδιοσταθμός Deutschlandfunk (DLF) και σημειώνει με τίτλο «Ζητούμενο η μεγαλύτερη στήριξη Ελλάδας και Ιταλίας»: Η κατάσταση στους προσφυγικούς καταυλισμούς στο Αιγαίο είναι καταστροφική, με την εξέταση των αιτημάτων ασύλου να καθυστερεί υπερβολικά και την επαναπροώθηση μεταναστών χωρίς δικαίωμα παραμονής να μη λειτουργεί».

Η ιστοσελίδα Zeit Online παρατηρεί: «Η χορήγηση ασύλου σε Ελλάδα και Ιταλία χαρακτηρίζεται από μεγάλες καθυστερήσεις και ελλείψεις, επισημαίνεται στην έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο εδρεύει στο Λουξεμβούργο. Η ευρωπαϊκή βοήθεια δεν πετυχαίνει τον στόχο της, που είναι να συμβάλλει στην επιτάχυνση της διαδικασίας χορήγησης ασύλου σε Ιταλία και Ελλάδα, εκτιμούν οι ειδικοί του ευρωπαϊκού θεσμού».

Η Αυστριακή Ραδιοφωνία Τηλεόραση ORF αναφέρει στον ιστότοπό της: «Στόχος είναι να ενισχυθούν οι προσπάθειες, έτσι ώστε να περιοριστούν οι αποκλίσεις μεταξύ στόχων και αποτελεσμάτων, δηλώνει ο Λέο Μπρίνκατ, αρμόδιος για την έκθεση και μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου. Με αφορμή την προσφυγική κρίση του 2015 η Ε.Ε. έθεσε ως στόχο έναν μηχανισμό ανακατανομής προσφύγων, έτσι ώστε να περιοριστεί η πίεση που δέχονται Ελλάδα και Ιταλία. Παρά την αύξηση του προσωπικού, η επεξεργασία αιτήσεων ασύλου και στις δύο χώρες εξακολουθεί να καθυστερεί, ενώ πολλές ελλείψεις παραμένουν».

FAZ: «Ο Μάας προσπαθεί να απαλύνει το όχι Μακρόν»

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα Σκόπια ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας διαβεβαίωσε ότι τόσο η Βόρεια Μακεδονία όσο και η Αλβανία μπορούν να προσβλέπουν σε ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung με τίτλο ''Ο Μάας προσπαθεί να απαλύνει το όχι Μακρόν'': Στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. ήταν κυρίως ο Γάλλος πρόεδρος που αντιτάχθηκε στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τις δύο χώρες».

Στις δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Νίκολα Ντιμιτρόφ στα Σκόπια ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας επεσήμανε ότι «πρέπει να ανοίγεις την πόρτα» σε όποιον καταφέρνει να κάνει τόσο επίπονους συμβιβασμούς (σ.σ.: όπως η αλλαγή του ονόματος), σημειώνει η εφημερίδα Handelsblatt. Ο Χάικο Μάας υποσχέθηκε «αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ» επιπλέον για μεταρρυθμίσεις στο κράτος δικαίου με σκοπό να επιταχυνθεί η προσέγγιση στην Ε.Ε. Πρόκειται για το δεύτερο ταξίδι του Γερμανού υπ. Εξωτερικών στα Σκόπια εντός 14 μηνών. Από τη μεριά του ο Νίκολα Ντιμιτρόφ δήλωσε ότι η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία πρέπει να αξιολογηθεί ξεχωριστά για κάθε χώρα υποστηρίζοντας πως «μία χώρα είναι προτιμότερο από καμία». Επεσήμανε, τέλος, ότι «η Βόρεια Μακεδονία περιμένει εδώ και 14 χρόνια την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ».

Πηγή: Deutsche Welle

Last modified on 14/11/2019

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr