Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Τα ντοκουμέντα από την επιχείρηση του ΣΔΟΕ σε «εργοστάσιο» υδροπονικής κάνναβης στον Κουβαρά

Τα ντοκουμέντα από την επιχείρηση του ΣΔΟΕ σε «εργοστάσιο» υδροπονικής κάνναβης στον Κουβαρά

«Λουκέτο» σε ένα μεγάλο εργαστήριο καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης έβαλαν τις προηγούμενες ημέρες οι «ράμπο» του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

 

Στο στόχαστρο μπήκε μια βιομηχανική εγκατάσταση 600 τ.μ. στη θέση Σπιθάριζα στον Κουβαρά Αττικής, για την οποία υπήρχαν πληροφορίες ότι φυλάσσονται λαθραία προϊόντα.

Στην περιοχή έσπευσαν αρχικά οι άνδρες του Η’ Τμήματος της υπηρεσίας προκειμένου να διεξαγάγουν έρευνα, από την οποία διαπιστώθηκε πως στον χώρο γινόταν τελικά καλλιέργεια και επεξεργασία κάνναβης.

Έτσι, κάλεσαν τους συναδέλφους τους από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της υπηρεσίας και από κοινού πραγματοποίησαν επιχείρηση στις 5 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 597 δενδρύλλια κάνναβης σε αρχικά στάδια ανάπτυξης, καθώς και εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας υψηλού επαγγελματικού επιπέδου, όπως φωτιστικά με αντίστοιχους λαμπτήρες, κατάλληλους για υδροπονική καλλιέργεια, ανεμιστήρες, αντλία νερού, αφυγραντήρες, ροοστάτες, σύστημα εξαερισμού, τσουβάλια με φυτόχωμα, μηχάνημα κοπής και συσκευασίες κάνναβης κ.ά.

Από την επιχείρηση συνελήφθη ένας άνδρας αλβανικής καταγωγής 37 ετών, ο οποίος κατά τη διάρκεια της επέμβασης βρισκόταν εντός της εγκατάστασης και προσπάθησε να διαφύγει τη σύλληψη, ενώ αναζητούνται αλλά δύο άτομα, ένα αλβανικής καταγωγής και ένας Έλληνας υπήκοος, στο όνομα του οποίου είχε εκμισθωθεί ο χώρος. Επίσης, κατασχέθηκε ένα αυτοκίνητο, το οποίο ανήκει στον αναζητούμενο υπήκοο Αλβανίας.

Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς είχε καταδικαστεί το 2010 για ληστείες σε πολυετή κάθειρξη, είχε αποφυλακιστεί και απελαθεί το 2016 και είχε επιστρέψει στην Ελλάδα παρανόμως.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Πηγή:zougla.gr

Last modified on 11/12/2019

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr