Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Ένταση στο ΣτΕ κατά τη συζήτηση της αίτησης του Mr Bitcoin να μην εκδοθεί στη Γαλλία

Ένταση στο ΣτΕ κατά τη συζήτηση της αίτησης του Mr Bitcoin να μην εκδοθεί στη Γαλλία

Κόκκινο «χτύπησε» το θερμόμετρο στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το θέμα της έκδοσης του γνωστού ως «Mr. Bitcoin». Η διαδικασία εξελίχθηκε σε θρίλερ

για γερά νεύρα με την συνήγορο του εκζητούμενου, Αλεξάντερ Βίνικ, να ξεπερνά τον ίδιο της τον εαυτό υποβάλλοντας απανωτά αιτήματα στου ανώτατους δικαστές, τα οποία απορρίπτονταν με αποτέλεσμα να εξαπολύει βολές σε βάρος της σύνθεσης της Ολομέλειας.

Δύο αιτήματα αναβολής, δύο αιτήματα διακοπής, δύο αιτήσεις εξαίρεσης τόσο για την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, όσο και για ακόμη έναν σύμβουλο είχαν σήμερα την υπογραφή της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία στην προσπάθειά της να αναβάλει την υπόθεση, «έπαιξε» πολλές φορές με τα νεύρα των δικαστών, αλλά και του κατάμεστου ακροατηρίου.

Τα αιτήματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου ομόφωνα απερρίφθησαν με παρεμπίπτουσες αποφάσεις. Ειδικότερα, κατά την πρωινή εκφώνηση των υποθέσεων, όταν η πρόεδρος του ΣτΕ αναφέρθηκε στην υπόθεση του «Mr Bitcoin», η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε την αναβολή συζήτησης της υπόθεσης προβάλλοντας αρκετούς λόγους, όπως ότι είχε υποβάλει χθες νέα αίτηση ακύρωσης του εντολέα της, ότι δεν έχουν μεταφραστεί στα ρωσικά τα έγγραφα και δεν μπορεί να λάβει γνώση του περιεχομένου τους ο πελάτης της, ότι η πρόεδρος του ΣτΕ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, αρνήθηκε να της γνωστοποιήσει τα ονόματα της σύνθεσης του δικαστηρίου, κ.λπ. Το αίτημα απορρίφθηκε ομόφωνα.

Αργά το μεσημέρι, όταν ανακοινώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης, η κυρία Κωνσταντοπούλου υπέβαλε νέο αίτημα αναβολής, ενώ στην συνέχεια ακολούθησαν αιτήματα εξαίρεσης δικαστών, τα οποία ομόφωνα απερρίφθησαν.

Μετά από διαπληκτισμούς που υπήρξαν μεταξύ των δικαστών και της κυρίας Κωνσταντοπούλου, η τελευταία ξεκίνησε την αγόρευσή της η οποία διήρκεσε μέχρι τις 21.00 μ.μ..

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Πηγή:zougla.gr

Last modified on 11/01/2020

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr