Print this page
Δολοφόνοι καταστρέψατε τη ζωή μας

Δολοφόνοι καταστρέψατε τη ζωή μας

Το έγκλημα που σημειώθηκε το βράδυ της 27ης προς 28η Νοεμβρίου 2018 με θύμα μία 21 ετών φοιτήτρια στη Ρόδο προκάλεσε οργή και θλίψη στο πανελλήνιο. Όλα ξεκίνησαν όταν δύο νεαροί δράστες βίασαν και σκότωσαν με απίστευτη βαναυσότητα την άτυχη φοιτήτρια Ελένη Τοπαλούδη

και στη συνέχεια, ενώ η κοπέλα ήταν σχεδόν λιπόθυμη, την πέταξαν στη θάλασσα, όπου γράφτηκε και ο τραγικός επίλογος.

Σήμερα, 14 μήνες μετά το έγκλημα, ξεκίνησε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, για την απόδοση δικαιοσύνης. Τραγική εικόνα αποτελεί η μητέρα της άτυχης Ελένης, η οποία κατέφθασε στα δικαστήρια μαζί με συγγενείς και φίλους. Στο πλευρό της οικογένειας βρίσκονται πολίτες που επιθυμούν να συμπαρασταθούν από κοντά στην οικογένεια που πενθεί για τη δολοφονία της κόρης τους. Μαζί τους είναι και η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, του άτυχου νέου που έχασε τη ζωή του από τον Γ. Ρουπακιά.

Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, μόλις αντίκρισε τους δύο δράστες, ξέσπασε:

«Δολοφόνοι, εγώ θα σας πάρω τη ζωή, καταστρέψατε τη ζωή μας και τη ζωή του παιδιού μου και εγώ πρέπει να σας βλέπω. Δολοφόνοι».

Την ίδια ώρα, μία ομάδα διαδηλωτών συγκεντρώθηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, προκειμένου να διαδηλώσει για τον άδικο θάνατο της φοιτήτριας. Οι διαδηλωτές ύψωσαν ένα πανό με το σύνθημα «Μας σκοτώνουν - Καμία Ελένη λιγότερη».
Το χρονικό της υπόθεσης

Αντιμέτωποι με τους δολοφόνους του παιδιού τους, οι γονείς της φοιτήτριας Ελένη Τοπαλούδη περιμένουν να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν οι δύο νεαροί που ευθύνονται για τον βιασμό και τη δολοφονία της κόρης τους.

Οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι στέκονται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας προκειμένου να λογοδοτήσουν για τη στυγερή δολοφονία της φοιτήτριας, η οποία στα 21 της χρόνια «μαρτύρησε» στα χέρια τους λίγο πριν την πετάξουν στη θάλασσα από γκρεμό, σχεδόν αναίσθητη, για να πνιγεί. Κι αφού αποτελείωσαν με αυτόν τον τρόπο την πράξη τους, επέστρεψαν στη ζωή τους σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

Οι γονείς της αδικοχαμένης φοιτήτριας βλέπουν για πρώτη φορά από κοντά τους δύο δράστες της δολοφονίας της Ελένης, ζητώντας από το δικαστήριο να τους καταδικάσει σε ισόβια, για το βιασμό και τα βασανιστήρια στα οποία την υπέβαλαν, πριν τη στείλουν στο θάνατο. «Ζητάμε το αυτονόητο. Να παραμείνουν ισόβια στην φυλακή. Ισόβιος είναι και ο δικός μας πόνος από την απώλεια της Ελένης μας», επαναλαμβάνουν όλο αυτό το χρονικό διάστημα οι γονείς της άτυχης κοπέλας η οποία ήταν φοιτήτρια Μεσογειακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Τα μέτρα ασφαλείας αναμένονται δρακόντεια στη δίκη, τόσο εντός όσο και εκτός δικαστικής αιθούσης, υπό τον φόβο επεισοδίων. Άλλωστε, για αυτόν τον λόγο, η διαδικασία αποφασίστηκε, έπειτα από σχετικό αίτημα του αρμόδιου εισαγγελέα, να μη διεξαχθεί στη Ρόδο αλλά στην Αθήνα, καθώς κρίθηκε πως «υπάρχουν σοβαρότατοι λόγοι διασάλευσης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, αν η υπόθεση δικαστεί στη Ρόδο».

Έτσι, οι δύο κατηγορούμενοι, ένας 19χρονος και ένας 21 ετών νεαρός με καταγωγή από τη Ρόδο, θα προσαχθούν στα δικαστήρια της Αθήνας προκειμένου να καθίσουν στο εδώλιο για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και του βιασμού της άτυχης φοιτήτριας.

Στο παραπεμπτικό βούλευμα περιγράφεται με λεπτομέρειες το μαρτύριο που έζησε τις τελευταίες ώρες η κοπέλα από τους δύο κατηγορουμένους, οι οποίοι είχαν αποφασίσει να την πετάξουν βαριά τραυματισμένη στη θάλασσα, όπου και πνίγηκε.

Όλα έγιναν τις βραδινές ώρες της 27ης έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Νοεμβρίου 2018. «Οι κατηγορούμενοι, αποδεχόμενοι πλήρως ο ένας τη συμπεριφορά του άλλου και επιδιώκοντας να εξοντώσουν την παθούσα, κατάφεραν αλλεπάλληλα πλήγματα με γροθιές και σίδερο σιδερώματος στην κεφαλή αυτής, προκαλώντας της έντονη αιμορραγική διήθηση, ενώ επιπλέον επιχείρησαν να τη θανατώσουν και διά στραγγαλισμού» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βούλευμα.
Το μοιραίο ραντεβού για την Ελένη κλείστηκε εκείνο το βράδυ με τον 20χρονο, ο οποίος μαζί με τον συγκατηγορούμενό του την οδήγησαν στο εξοχικό σπίτι του δεύτερου, στην περιοχή της Λίνδου. Εκεί, οι δύο νεαροί ήταν ήδη αποφασισμένοι να βιάσουν την κοπέλα και παρά την εμφανή αντίστασή της εκείνοι δεν σταμάτησαν, γρονθοκοπώντας την και απειλώντας την με μαχαίρι. Δεν πτοήθηκαν ούτε από το γεγονός ότι στον κάτω όροφο έμενε ο παππούς και η γιαγιά του 21 ετών Ροδίτη. «…κι ενώ η παθούσα ήταν αβοήθητη, έρμαιο στις σεξουαλικές διαθέσεις τους, πέραν της εξώγαμης συνουσίας, εκμεταλλευόμενοι την εκμηδένιση της αντίστασής της, λόγω της σωματικής και ψυχικής εξάντλησής της, εξανάγκασαν αυτήν να ανεχθεί επιπλέον ασελγείς πράξεις. Στην προβαλλόμενη δε άρνηση της παθούσας να προβεί στην ασελγή πράξη, οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι, σημειωτέον, είχαν έντονη ενασχόληση με τις πολεμικές τέχνες, γρονθοκόπησαν αυτή με δύναμη στο πρόσωπο, με συνέπεια εκείνη να ζαλιστεί και να χάσει στιγμιαία τις αισθήσεις της» περιγράφεται στο παραπεμπτικό βούλευμα.

Οι απειλές της Ελένης ότι θα τους καταγγείλει στις Αρχές, σύμφωνα με την κατηγορία, τους εξόργισε ακόμη περισσότερο, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν το εγκληματικό τους σχέδιο, «ώστε να αποκλείσουν κάθε πιθανότητα μελλοντικής σε βάρους τους καταγγελίας».

Η νεαρή φοιτήτρια έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Τους παρακαλούσε να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο, αλλά οι νεαροί είχαν άλλα σχέδια. Αφού επιχείρησαν να τη στραγγαλίσουν «κι ενώ η παθούσα έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, υπομένοντας τις συνεχιζόμενες προσπάθειες των κατηγορουμένων να της κόψουν το νήμα της ζωής, εκείνοι ευρισκόμενοι σε απολύτως ήρεμη ψυχική κατάσταση και παρά τις σχετικές έντονες παρακλήσεις της να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο, επέδειξαν εμμονή στον εγκληματικό τους σχεδιασμό και μετέφεραν αυτήν γυμνή (ακριβέστερα φορώντας μόνο τον στηθόδεσμό της) στο ανωτέρω όχημα, με το οποίο την είχαν μεταφέρει αρχικά στην κατοικία της οικογένειας στους Πεύκους της Λίνδου, προκειμένου να ολοκληρώσουν το προαποφασισμένο από αυτούς κακούργημα της ανθρωποκτονίας».

Οι δύο νεαροί, στη συνέχεια, μετέφεραν την κοπέλα σε βραχώδη περιοχή στον όρμο «Φώκια» και την έριξαν από ύψος περίπου 10 μ. στη θάλασσα. Έτσι, «από την ενέργειά τους αυτή σε συνδυασμό με τις ήδη προκληθείσες στην παθούσα σωματικές βλάβες (κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, διάχυτη εγκεφαλική αιμορραγία και οίδημα που είχαν προκληθεί από τα χτυπήματα στο κεφάλι της), οι οποίες καθιστούσαν αδύνατη οποιαδήποτε προσπάθεια της παθούσας να κινηθεί αποτελεσματικά ώστε να επιπλεύσει, επήλθε ο θάνατός της συνεπεία πνιγμού».

Η αντίστροφη μέτρηση για την ταυτοποίηση των δραστών ξεκίνησε μετά τον εντοπισμό, το απόγευμα της 28ης Νοεμβρίου 2018, από ένα ζευγάρι κατοίκων της περιοχής, του άψυχου σώματος της φοιτήτριας, να επιπλέει στη θάλασσα…

Πηγή:zougla.gr

Last modified on 13/01/2020

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr