Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Χώρα σε "καραντίνα"

Χώρα σε "καραντίνα"

Η εξάπλωση του νέου κοροναϊού συνεχίζεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα και ενώ επικρατεί μια παγκόσμια αισιοδοξία πως ο ιός μπορεί να αντιμετωπιστεί, η Κίνα έχει μετατραπεί σε ένα απομονωμένο φρούριο που παλεύει να περιορίσει την πρόσφατη απειλή.

Για αυτό το λόγο, από την 27η Ιανουαρίου, αναστέλλει όλες τις οργανωμένες εκδρομές, στο εσωτερικό και σε άλλες χώρες, στην προσπάθειά της να αποτρέψει την εξάπλωση του.

Από την προσεχή Δευτέρα, τα κινεζικά ταξιδιωτικά πρακτορεία δεν θα μπορούν να κάνουν κρατήσεις σε ξενοδοχεία ούτε να πουλάνε οργανωμένα ομαδικά ταξίδια.

Κι αυτό διότι πολλά κρούσματα που καταγράφηκαν στην Ασία και τον Ειρηνικό, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ αποδίδονται τις τελευταίες ημέρες σε πρόσωπα που ταξίδεψαν από την Κίνα.

Το Κρατικό Συμβούλιο Ενημέρωσης της Κίνας αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου για την επιδημία του κοροναϊού σύντομα, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί 1.372 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού σε ολόκληρη τη χώρα με τον αριθμό των νεκρών να παραμένει στάσιμος στους 41, ενώ 39 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο.

Σι Τζινπίνγκ: Η Κίνα μπορεί να «κερδίσει τη μάχη» ενάντια στον κοροναϊό

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ δήλωσε πάντως σήμερα πως η χώρα μπορεί «να κερδίσει τη μάχη» εναντίον του νέου κοροναϊού.

Ο επικεφαλής του κινεζικού κράτους έκανε τις δηλώσεις αυτές έπειτα από τη σύσκεψη της μόνιμης επιτροπής του πολιτικού γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος, ένα όργανο που απαριθμεί επτά μέλη και κυβερνά τη χώρα.

Λίγο νωρίτερα, ο Σι Τζινπίνγκ είχε παραδεχθεί ότι η επιδημία «επιταχύνεται» και η Κίνα βρίσκεται σε «δύσκολη κατάσταση».

Παράλληλα, η Ρωσία βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με την Κίνα σχετικά με το ενδεχόμενο να απομακρυνθούν Ρώσοι υπήκοοι από τη Γιουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας του νέου ιού. Κανένας Ρώσος δεν έχει προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό, αναφέρει ο υπεύθυνος Τύπου της πρεσβείας στην Κίνα.

Η Γιουχάν θα χτίσει και δεύτερο νοσοκομείο για τους ασθενείς του ιού

Οι Αρχές στη Γιουχάν θα κατασκευάσουν και ένα δεύτερο νοσοκομείο που θα προορίζεται αποκλειστικά για τη νοσηλεία των ασθενών του νέου κοροναϊού, όπως μετέδωσαν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η κατασκευή του νοσοκομείου, που θα διαθέτει 1.300 κλίνες, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε μισό μήνα. Οι Αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει την κατασκευή του πρώτου νοσοκομείου για τη νοσηλεία όσων έχουν μολυνθεί από τον ιό και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 3 Φεβρουαρίου.

Η κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ κηρύττει κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Η κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του κοροναϊού, ανακοινώνοντας μια σειρά μέτρων προκειμένου να περιοριστεί η σύνδεση της πόλης με την ηπειρωτική Κίνα.

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά έως τις 17 Φεβρουαρίου -είναι ήδη κλειστά λόγω των αργιών για το νέο κινεζικό έτος- ενώ θα ανασταλούν οι εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις, καθώς και τα δρομολόγια τρένων υψηλής ταχύτητας μεταξύ του Χονγκ Κονγκ και της Γιουχάν.

Η Λαμ δήλωσε ότι ακυρώνονται άμεσα όλες οι επίσημες επισκέψεις στην ηπειρωτική χώρα καθώς και οι επίσημοι εορτασμοί για το νέο κινεζικό έτος. Δήλωσε επίσης ότι ζήτησε τη βοήθεια του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας για να διασφαλιστεί ότι υπάρχουν επαρκείς ποσότητες με μάσκες.

Οι υγειονομικές αρχές της μητρόπολης έχουν επιβεβαιώσει ότι 5 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό, οι οποίοι σχετίζονται με την Γιουχάν, ενώ υπάρχουν άλλα 122 ύποπτα κρούσματα.

Χουμπέι: Έκκληση για μάσκες και προστατευτικές φόρμες

Αξιωματούχος από την επαρχία Χουμπέι δήλωσε σήμερα πως η επιδημία του νέου κοροναϊού στην Κίνα παραμένει σοβαρή και οι ιατροφαρμακευτικές προμήθειες είναι πολύ περιορισμένες στην πόλη Γιουχάν.

Ο αξιωματούχος απηύθυνε επίσης έκκληση σε κινεζικές και ξένες εταιρείες να προσφέρουν ιατροφαρμακευτικές προμήθειες, όπως μάσκες και προστατευτικές φόρμες.

Από αύριο, οι τοπικές αρχές της Γιουχάν αναμένεται να απαγορεύσουν στο κέντρο της πόλης την κυκλοφορία οχημάτων που δεν είναι απαραίτητο να βρίσκονται στους δρόμους.

Το Παρίσι σχεδιάζει την απομάκρυνση των Γάλλων υπηκόων από τη Γιουχάν

Την ίδια ώρα, η Γαλλία σχεδιάζει να απομακρύνει τους Γάλλους υπηκόους, που έχουν εγκλωβιστεί στη Γιουχάν, την οποία έθεσαν σε καραντίνα οι κινεζικές αρχές για να αντιμετωπίσουν την επιδημία του νέου κοροναϊού, σύμφωνα με email του γαλλικού προξενείου.

«Το γενικό προξενείο, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, σχεδιάζει να δημιουργήσει μια υπηρεσία λεωφορείων προκειμένου να επιτρέψει στους Γάλλους πολίτες... και τις Κινέζες και άλλων εθνικοτήτων συζύγους και παιδιά τους, να ταξιδέψουν από τη Γιουχάν στην Τσανγκσά», αναφέρεται στην επιστολή, σύμφωνα με την εφημερίδα South China Morning Post.

Οι ΗΠΑ απομακρύνουν τους πολίτες τους από τη Γιουχάν

Και οι ΗΠΑ οργανώνουν μια πτήση τσάρτερ προκειμένου να φέρουν πίσω στη χώρα τους Αμερικανούς υπηκόους και διπλωμάτες από την κινεζική πόλη Γιουχάν.

Το αεροσκάφος, χωρητικότητας 230 επιβατών, θα μεταφέρει διπλωμάτες από το αμερικανικό προξενείο όπως και Αμερικανούς πολίτες και τις οικογένειές τους.

Η Ουάσιγκτον έλαβε έγκριση για την επιχείρηση από το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες, έπειτα από διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν τις τελευταίες ημέρες. Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν, επίσης, να κλείσουν προσωρινά το προξενείο τους στη Γιουχάν.

Πηγή:zougla.gr

Last modified on 26/01/2020

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr