Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Θύμα της επιδημίας και ο διευθυντής του μεγαλύτερου νοσοκομείου της πόλης Ουχάν

Θύμα της επιδημίας και ο διευθυντής του μεγαλύτερου νοσοκομείου της πόλης Ουχάν

Θύμα του κορωνοϊού είναι και ο διευθυντής του κυριότερου νοσοκομείου της μεγαλούπολης Ουχάν, της πρωτεύουσας της επαρχίας Χουμπέι της κεντρικής Κίνας, όπου βρίσκεται το επίκεντρο της επιδημίας πνευμονίας,

σύμφωνα με την κινεζική κρατική τηλεόραση. Ο Λιου Τζιμίνγκ, που ήταν διευθυντής του νοσοκομείου Γουτσάνγκ της Ουχάν, είχε μολυνθεί από τον ιό και, παρά τις προσπάθειες που έγιναν για να σωθεί όπως και σε χιλιάδες άλλες ασθενείς, υπέκυψε στις 10:30 π.μ. της Δευτέρας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πρόκειται για τον δεύτερο εξέχοντα Κινέζο γιατρό που πεθαίνει από τον Covid-19. Πριν από λίγες ημέρες, πέθανε ο γιατρός που πρώτος είχε ενημερώσει τις αρχές για τον νέο ιό, Λι Ουενλιάνγκ.

Όπως και με τον θάνατο του Λι, έτσι και χθες υπήρξε σύγχυση στους κινεζικούς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Λιου.

Αρχικά η επαρχιακή Επιτροπή Υγείας του Κομμουνιστικού Κόμματος στην επαρχία Χουμπέι ανάρτησε στο διαδίκτυο ότι ο Λιου πέθανε. Λίγο αργότερα όμως, σε νέα ανάρτηση, έγραψε ότι είναι ακόμη ζωντανός.

«Σύμφωνα με συγγενείς του Λιου, οι γιατροί του νοσοκομείου κάνουν τα πάντα για να τον σώσουν» επισήμανε η επιτροπή στη δεύτερη ανάρτηση, προσθέτοντας ότι η προηγούμενη λανθασμένη πληροφορία προήλθε από έναν καλό φίλο του Λιου, που δεν γνώριζε τις τελευταίες εξελίξεις.

Η επαρχιακή Επιτροπή Υγείας δεν έχει κάνει καμία άλλη ανάρτηση μετά την ανακοίνωση από την κρατική τηλεόραση για τον θάνατο του γιατρού.

Ανώτερος υγειονομικός αξιωματούχος δήλωσε την Παρασκευή ότι 1.716 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό και έξι από αυτούς έχουν πεθάνει.

Πηγή:zougla.gr

Last modified on 18/02/2020

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr