Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Εγκλωβισμένοι 13 Έλληνες οδηγοί νταλίκας στα σύνορα Ιράκ-Τουρκίας λόγω κορωνοϊού

Εγκλωβισμένοι 13 Έλληνες οδηγοί νταλίκας στα σύνορα Ιράκ-Τουρκίας λόγω κορωνοϊού

Δεκατρείς Έλληνες οδηγοί νταλίκας παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σύνορα μεταξύ Ιράκ και Τουρκίας, διότι δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στην Τουρκία λόγω των μέτρων αντιμετώπισης για τον νέο κορωνοϊό,

σύμφωνα με όσα δήλωσε ο οδηγός Κώστας Αντωνίου στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Όπως εξήγησε ο κ. Αντωνίου, ο ίδιος βρίσκεται στην περιοχή περίπου έξι μέρες τώρα ενώ κάποιοι συνάδελφοί του περισσότερες. «Αφού ξεφορτώσαμε το εμπόρευμά μας στο Ερμπίλ (πόλη του Ιράκ), προέκυψε το θέμα του κορωνοϊού και η Τουρκία έκλεισε τα σύνορα με το Ιράκ. Μόνο τουρκικά οχήματα περνάνε, τα οποία επιστρέφουν στη χώρα τους, ενώ οι υπόλοιποι είμαστε εγκλωβισμένοι εδώ, χωρίς κάποια ενημέρωση για το τι θα γίνει. Είμαστε 13 οδηγοί από Ελλάδα και εδώ δίπλα βρίσκεται και άλλη μια νταλίκα από Μολδαβία. Ξέρετε, δεν υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα που κάνουν αυτά τα δρομολόγια, δεν είναι και εύκολα δρομολόγια» είπε ο κ. Αντωνίου.

«Για να φτάσουμε στα ελληνοτουρκικά σύνορα, χρειάζονται περίπου 3 ημέρες. Προτείναμε ως λύση να πάμε με συνοδεία ως τα σύνορα για να είμαστε υπό επίβλεψη, διότι ουσιαστικά η νταλίκα είναι σαν καραντίνα. Προτείναμε επίσης να απολυμάνουμε τα φορτηγά, να κάνουμε εξετάσεις… Το θέμα είναι όμως ότι δεν έχουμε καμία απάντηση και πλέον έχουμε πρόβλημα οικονομικό και πρέπει να επιστρέψουμε στα σπίτια μας και στις οικογένειές μας που μας χρειάζονται» πρόσθεσε.

«Έχουν γίνει κάποιες επαφές του γενικού πρόξενου του Ερμπίλ με την Τουρκία από όσα γνωρίζω, αλλά χρειαζόμαστε κάποια επίσημη ενημέρωση από την Πολιτεία» συμπλήρωσε ο κ. Αντωνίου.

Πηγή:zougla.gr

Last modified on 10/03/2020

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr