Print this page
Τσιόδρας: Σταδιακά και υπό προϋποθέσεις θα ανοίξουν και πάλι τα σχολεία

Τσιόδρας: Σταδιακά και υπό προϋποθέσεις θα ανοίξουν και πάλι τα σχολεία

Ο κος Τσιόδρας κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ότι η επιτροπή εμπειρογνωμόνων συνεδρίασε και εισηγήθηκε την επανέναρξη της λειτουργίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων,

η οποία όπως είπε θα πρέπει να γίνεται σταδιακά, με προϋποθέσεις και με συνεκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, δεν υπάρχει σαφής τρόπος και συγκεκριμένη ημερομηνία που θα γίνει αυτή η επάνοδος. Η επιστημονική θέση αυτή τη στιγμή είναι ότι ο πληθυσμός των παιδιών κινδυνεύει λιγότερο από τον κορωνοϊό και φαίνεται να τον μεταδίδει λιγότερο επίσης.

«Σε όλο τον κόσμο, στην Ευρώπη, στην Αμερική, αυτά είναι σταθερά δεδομένα. Συζητήθηκαν βέβαια και ενστάσεις, αλλά μόνο μία λευκή ψήφος υπήρξε, οι υπόλοιποι ομόφωνα τοποθετήθηκαν σε αυτό το θέμα», δήλωσε ο κ. Τσιόδρας.

Επίσης, σημείωσε πως «η υγεία των παιδιών μας απασχολεί πάρα πολύ» και ότι «έχουμε κάνει τις εισηγήσεις μας και η πολιτεία θα αποφασίσει».


Πηγή:zougla.gr

Last modified on 27/04/2020

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr