Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στο Ιόνιο

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στο Ιόνιο

Στις έρευνες για τον εντοπισμό των επιβαινόντων του καναδικού ελικοπτέρου Sikorsky CH-124 «Sea King», που κατέπεσε χθες βράδυ 20 μίλια δυτικά από το όριο του FIR Αθηνών, συμμετέχει με το πρώτο φως της

μέρας ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.Το καναδικό ελικόπτερο εξαφανίστηκε χθες το βράδυ από τα ραντάρ ενώ επιχειρούσε εντός του ιταλικού FIR στο πλαίσιο άσκησης του NATO. Οι ιταλικές αρχές έχουν εντοπίσει τα συντρίμμια του και κατά πληροφορίες ανασύρθηκε κι ένας νεκρός από τους έξι επιβαίνοντες.

Τη διαταγή έδωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μετά από έγκριση του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Σχετικό αίτημα υπεβλήθη αρμοδίως στην ελληνική πλευρά. Το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν έξι άτομα, είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα του Καναδά HMCS Fredericton (FFH 337), που ανήκει στη νατοϊκή δύναμη SNMG2, στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα.

Οι Καναδοί αναφέρουν σε σχετική ενημέρωση ότι συνεχίζονται οι έρευνες κι έχουν ενημερώσει τις οικογένειες των 6 επιβαινόντων για την κατάσταση.

Πηγή:zougla.gr

Last modified on 30/04/2020

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr