Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Πρεμιέρα σήμερα:  Τραπεζάκια έξω

Πρεμιέρα σήμερα: Τραπεζάκια έξω

Πρώτη ημέρα λειτουργίας για τα καταστήματα εστίασης μετά από εβδομάδες. Οι πολίτες απολαμβάνουν την επιστροφή στις συνήθειές τους, και οι επιχειρηματίες τους υποδέχονται μόνον εκτός καταστημάτων και με αυξημένα μέτρα προστασίας.

 

«Ο κόσμος βγήκε και όπως με έχουν πληροφορήσει συνάδελφοι, τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής στην Πάτρα έχουν από το πρωί πολλή δουλειά», λέει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του συλλόγου καταστηματαρχών Σπύρος Στεργίου, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη, την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης και αναψυχής.

Όπως επισημαίνει ο Σπύρος Στεργίου, «το μεγάλο στοίχημα πλέον είναι τηρηθούν τα υγειονομικά μέτρα, γιατί εκτός από την υπεύθυνη στάση των επαγγελματιών, χρειάζεται και η βοήθεια του κόσμου», τονίζοντας παράλληλα ότι «πρώτιστο για εμάς είναι η προάσπιση της υγείας των πελατών μας».

Επίσης, ο πρόεδρος του συλλόγου των καταστηματαρχών προσθέτει ότι «η σημερινή ημέρα ξεκίνησε με άγχος», διότι, όπως εξηγεί, «καθυστέρησε να φθάσει το ΦΕΚ με τις τελικές οδηγίες, όσον αφορά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις διατάξεις για την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων στις πόλεις, αλλά και τις ρυθμίσεις σχετικά με τον αιγιαλό».

Μάλιστα, όσον αφορά την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων υπογραμμίζει ότι «θα λειτουργήσουμε με γνώμονα πάντα να μην παρακωλύεται η λειτουργία της πόλης και να υπάρχει άνετη διέλευση όλων».

Επίσης, σχετικά με την λειτουργία καταστημάτων στον αιγιαλό, ο Σπύρος Στεργίου αναφέρει ότι «υπάρχει σε εξέλιξη μία διαδικασία, αφού οι άδειες πρέπει να σταλούν από τον Δήμο στην κτηματική υπηρεσία, ώστε να ακολουθήσει ο απαραίτητος έλεγχος».

Ζωηρή η κίνηση στο Ηράκλειο

Με τα προβλεπόμενα μέτρα, άνοιξαν σήμερα και στο Ηράκλειο τα καταστήματα εστίασης, διαμορφώνοντας μια αρκετά πιο ζωηρή εικόνα στο κέντρο της πόλης. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης Μαρία Αντωνακάκη, η κίνηση είναι αρκετά ζωηρή και ο κόσμος πρόθυμος να επανέλθει στην παλιά του κανονικότητα, με την τήρηση των μέτρων όμως που έχουν ληφθεί.

«Οι επιχειρηματίες στο χώρο της εστίασης εδώ και αρκετές ημέρες, προετοίμαζαν τα καταστήματά τους προκειμένου σήμερα να είναι όλα έτοιμα για το άνοιγμα των καταστημάτων τους. Είναι σαφές ότι έχουν γίνει όλα όσα προβλέπονταν και οι χώροι των καταστημάτων έχουν καθαριστεί και απολυμανθεί. Μόνο με την πιστή τήρηση των μέτρων, θα μπορέσουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου, ο οποίος πάντως σήμερα, δεν έδειξε να είναι πολύ διστακτικός. Από νωρίς το πρωί, στις καφετέριες υπάρχει κόσμος, αν και δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με την εποχή προ κρίσης, καθώς στα καταστήματα, πλέον, προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις, διαθέσιμα είναι περίπου τα μισά από τα καθίσματα που υπήρχαν» είπε η κ. Αντωνακάκη, η οποία διευκρίνισε ότι η επαναφορά στην κανονικότητα θα επιτυγχάνεται μέρα με την ημέρα και θα είναι πάντα συνδεδεμένη, με το πώς αποτυπώνονται οι εξελίξεις σε σχέση με τον κορωνοϊό.

Ο ιδιοκτήτης εστιατορίου και ξενοδοχειακής μονάδας στην περιοχή της Αμμουδάρας, Βασίλης Πετούσης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εξήγησε ότι αυτό που επιχειρούν να κάνουν οι επιχειρηματίες, είναι να πείσουν τον κόσμο ότι υπάρχει ασφάλεια μέσα στα καταστήματα και πώς η ανησυχία εφόσον τηρούνται τα μέτρα, δεν θα πρέπει να τους κρατάει μακριά από συνήθειες που είχαν πριν από την κρίση της πανδημίας.

«Εμείς πέραν του καθαρισμού, της απολύμανσης και της τήρησης των αποστάσεων μεταξύ των τραπεζιών, προκειμένου ο κόσμος να αισθάνεται ασφαλής, επιλέξαμε τα μαχαιροπήρουνα να καθαρίζονται, να απολυμαίνονται και να τοποθετούνται σε συσκευασία που κλείνει αεροστεγώς. Με τον τρόπο αυτό πιστεύουμε ότι σιγά σιγά, οι άνθρωποι που μέχρι πριν μας επέλεγαν για τις οικογενειακές τους εξόδους, να ξεκινήσουν και πάλι να επισκέπτονται τα καταστήματά μας, μετά από ένα τόσο μεγάλο διάστημα που παρέμεναν κλειστά» εξήγησε ο κ. Πετούσης.

Γεμάτα από παρέες τα καφέ της Λάρισας

Διαφορετική είναι η σημερινή εικόνα και στη Λάρισα. Από το πρωί παρέες ανθρώπων απολάμβαναν τον καφέ τους στις καφετέριες των κεντρικών πεζοδρόμων της πόλης, ενώ όσο περνούσε η ώρα ο κόσμος αυξανόταν στα καφέ της Λάρισας.

Σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γραμματέας του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής και Εστίασης ν. Λάρισας Βασίλης Λιάπης τόνισε ότι υπάρχει αισιοδοξία στον κλάδο με την επανεκκίνηση της λειτουργίας των καταστημάτων, σημειώνοντας πως «αυτό που παρατηρείται είναι ότι η πλειοψηφία των επιχειρηματιών της εστίασης προχώρησε σε ανανέωση του εξοπλισμού τους ώστε να μπορέσουν προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα».

Μεταξύ άλλων ο κ. Λιάπης είπε ότι το 99% των καταστημάτων εστίασης έχουν λάβει όλα τα μέτρα προστασίας όπως είναι οι μάσκες, τα αντισηπτικά και οι αποστάσεις, για να συμπληρώσει ότι «τα υγειονομικά μέτρα που πρέπει να εφαρμόσουμε τα προσαρμόσαμε στα μαγαζιά μας με ένα καλαίσθητο τρόπο».

«Ο πελάτης από την πρώτη μέρα θα δει πως τα μέτρα προστασίας είναι προσαρμοσμένα στο περιβάλλον των καταστημάτων. Θα δει για παράδειγμα ειδικές κολώνες με αντισηπτικά στην είσοδο των καταστημάτων, αλλά και τους υπαλλήλους να φοράνε μάσκες με τυπωμένο το λογότυπο της επιχείρησης, ώστε ο χώρος των καταστημάτων να μην θυμίζει νοσοκομείο» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο κ. Λιάπης τόνισε ότι εφόσον εντοπιστούν φαινόμενα που είναι αντίθετα με τους κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας, θα γίνουν αυστηρές συστάσεις και στους πελάτες και στους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων, από τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής και Εστίασης νομού Λάρισας.

Περισσόρερα,

Πηγή:zougla.gr

Last modified on 25/05/2020

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr