Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από την ΠΟΕΔΗΝ

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από την ΠΟΕΔΗΝ

Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για το έκτακτο προσωπικό στη δημόσια Υγεία και Πρόνοια είναι η σημερινή για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

 

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει εξαγγείλει στάση εργασίας από τις 07:00 έως τις 10:00 και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα κατά τόπους νοσοκομεία, με αίτημα τη μονιμοποίησή του.Η κεντρική συγκέντρωση προγραμματίστηκε στην Αθήνα, στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», στις 08:30.Η ομοσπονδία επισημαίνει πως η τακτική των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια είναι να μην προσλαμβάνουν μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία και να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με έκτακτο προσωπικό.

Όπως σημειώνει, μόνο για τα έτη 2018-2019 έως σήμερα αποχώρησαν 4.000 μόνιμοι υπάλληλοι από τα νοσοκομεία και δεν προσλήφθηκε κανείς. Σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία υπηρετούν χιλιάδες έκτακτοι υπάλληλοι (επικουρικό, ΟΑΕΔ, ΣΟΧ κ.λπ.) με ανανεώσιμες συμβάσεις πάνω από 3-4 χρόνια.

Κατά την ΠΟΕΔΗΝ, με την ανανέωση των συμβάσεων, η πολιτεία αναγνωρίζει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και το κενό τους σε περίπτωση απόλυσης είναι δυσαναπλήρωτο. Λήγουν συμβάσεις το επόμενο χρονικό διάστημα σε έκτακτους νοσηλευτές και προσωπικό άλλων ειδικοτήτων (Επικουρικό, ΣΟΧ, ΟΑΕΔ κ.λπ.). Εκδόθηκαν τα αποτελέσματα της 2Κ προκήρυξης για το προσωπικό τεχνολογικής εκπαίδευσης στην οποία συμμετείχε το επικουρικό προσωπικό που υπηρετεί στα νοσοκομεία με ανανεώσιμες συμβάσεις πάνω από πέντε χρόνια με αυξημένη μοριοδότηση.

Πολλοί εξ αυτών είναι εκτός των προσωρινών πινάκων επιτυχόντων. Το προσωπικό που υπηρετεί με ατομικές συμβάσεις εργασίας στις υπηρεσίες στήριξης πήρε μια μικρή παράταση έως τέλος Σεπτεμβρίου. Οι υπάλληλοι που εργάζονται μέσω ΟΑΕΔ «βρίσκονται στον τέταρτο χρόνο εργασίας σε ομηρία χωρίς να γνωρίζουν τι θα γίνει στη συνέχεια».

«Διεκδικούμε τη μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων της Υγείας και της Πρόνοιας. Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ζητάμε τη μονιμοποίησή τους» επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Πηγή:zougla.gr

Last modified on 04/06/2020

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr