Print this page
Με ένα "κλικ" έχετε τα πιστοποιητικά στο χέρι: Τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών

Με ένα "κλικ" έχετε τα πιστοποιητικά στο χέρι: Τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών

Τέλος στη χαρτούρα και την ταλαιπωρία των πολιτών βάζει η ψηφιοποίηση των δημοτολογικών και ληξιαρχικών πράξεων, καθώς με την online έκδοσή τους η Ελλάδα μπαίνει σε μία νέα ψηφιακή εποχή.

 

Συγκεκριμένα, από σήμερα μέσω της κεντρικής πύλης gov.gr θα εξαλειφθεί η ανάγκη για 6,6 εκατομμύρια επισκέψεις σε δημαρχεία και ΚΕΠ κάθε χρόνο, παρουσίασαν χθες στον πρωθυπουργό οι υπουργοί Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη, χαρακτήρισε την όλη διαδικασία ως πολύ σημαντική τομή που θα αναβαθμίσει την ασφάλεια των πιστοποιητικών, καθώς προβλέπει ψηφιακή σφραγίδα, μοναδικό αριθμό, κωδικό με τη μορφή μωσαϊκού (QR code) και μηχανισμό επαλήθευσης.

«Αποδεικνύεται με αυτόν τον τρόπο ότι μέσα από αυτή τη διυπουργική συνεργασία το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης μπορεί με τη συνεχή συνεργασία του καθ' ύλην αρμόδιου Υπουργείου να βελτιώνει έμπρακτα την καθημερινότητα των πολιτών» επισήμανε ο ίδιος.

Η ψηφιοποίηση δημοτολογικών και ληξιαρχικών πράξεων θα εκτυλιχθεί σε τρεις φάσεις, ανά δέκα ημέρες, και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Α΄ στάδιο: Περιλαμβάνει ηλεκτρονική έκδοση πιστοποιητικών γεννήσεως, ιθαγένειας και οικογενειακής κατάστασης.

Β' στάδιο: Περιλαμβάνει την έκδοση ληξιαρχικών πράξεων γέννησης, γάμου και συμφώνου συμβίωσης.

Γ' στάδιο: Περιλαμβάνει την έκδοση πιστοποιητικού εγγυτέρων συγγενών, καθώς ληξιαρχικής πράξης θανάτου.

Πηγή:zougla.gr

Last modified on 10/06/2020

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr