Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Τα ντοκουμέντα της διαφθοράς

Τα ντοκουμέντα της διαφθοράς

Ακόμα και τηλεοπτικές εκπομπές παρακολουθούσαν τα μέλη του κυκλώματος που πουλούσαν «προστασία» και τα οποία ερευνούσε για μήνες η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Μια από αυτές μάλιστα τους είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση καθώς γινόταν «εκτενής αναφορά στους οίκους ανοχής και στα studios στην Αθήνα, καθώς και στη δική τους εμπλοκή στην υπόθεση»,όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το έγγραφο της ΕΥΠ προς τον Άρειο Πάγο. Επίσης ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του κυκλώματος, ο Δημήτρης Μάλαμας, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2019 στο Χαϊδάρι, φέρεται να λέει σε δικηγόρο και στενό του συνεργάτη: «Καλά, αυτό ποιος το έδωσε τώρα εκεί, μπορείς να μου πεις; Κάποιος το κάνει επίτηδες αυτό… Κάποιος το έκανε επίτηδες για το δικαστήριο», αναφερόμενος σε δίκη στην οποία ήταν κατηγορούμενος για παρόμοια υπόθεση.

«Πάμε να περπατήσουμε»

Τίποτα όμως δεν μπορούσε να λειτουργήσει αν δεν υπήρχε «αγαστή συνεργασία» μεταξύ αστυνομικών και μελών του κυκλώματος. Το zougla.gr φέρνει στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες από ραντεβού μεταξύ εν ενεργεία και απόστρατων αξιωματικών με μέλη του κυκλώματος.

Συγκεκριμένα, η παρακολούθηση της ΕΥΠ «συνέλαβε» τον πρώην ανώτερο αξιωματικό να συναντάται με τον Δημήτρη Μάλαμα, κεντρικό ταμία του κυκλώματος, σε πάρκο της Φιλοθέης και να παραλαμβάνει έναν φάκελο με χρήματα.

«Ο… έβαλε στο μπουφάν του τον φάκελο αυτό και, αφού συνομίλησαν για λίγο, ο Μάλαμας Δημήτρης αποχώρησε με το όχημά του. Ο…, αφού περιπλανήθηκε για λίγο στο πάρκο, κάθισε σε ένα παγκάκι όπου μέτρησε τα χρήματα τα οποία περιείχε ο φάκελος» αναφέρει χαρακτηριστικά η έρευνα της ΕΥΠ.

Μάλιστα, στις συνομιλίες τους χρησιμοποιούν τη φράση «να περπατήσουμε» και στη συνέχεια πραγματοποιούσαν τις συναντήσεις τους.

Έδιναν λίστα με υπό προστασία επιχειρήσεις στους αστυνομικούς

«Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους» λέει η λαϊκή παροιμία και γι΄ αυτόν τον λόγο τα μέλη του κυκλώματος έδιναν λίστα με «προστατευόμενες» επιχειρήσεις στους επίορκους αστυνομικούς για να ξέρουν πού πρέπει να κάνουν ελέγχους για τη νόμιμη λειτουργία και από πού δεν έπρεπε ούτε να περάσουν απ΄ έξω. Η «δραστηριότητα» του κυκλώματος δεν περιοριζόταν μόνο στην Αττική, αλλά και σε περιοχές της περιφέρειας, αρκεί οι ταμίες να έπαιρναν την «προστασία» που ζητούσαν, όπως είχε συμφωνηθεί, κάθε 15 μέρες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αστυνομικός που υπηρετούσε στην Άμεση Δράση παρείχε και έξτρα υπηρεσία στο κύκλωμα: «Επιλέγει να εργάζεται συνήθως τη νυχτερινή βάρδια, όπου περνάει από τα studios και τους οίκους ανοχής στη ζώνη ευθύνης του, εισέρχεται στους χώρους αυτούς και κάνει χρήση της αστυνομικής του ιδιότητας συλλαμβάνοντας αλλοδαπές χωρίς χαρτιά. Όσες ιδιοκτήτριες διαθέσουν χρήματα, οι αλλοδαπές αφήνονται ελεύθερες χωρίς να τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία» αναφέρει χαρακτηριστικά η έρευνα της ΕΥΠ.

Τι να πει όμως κάποιος και για άλλον εν ενεργεία «αστυνομικό», ο οποίος υπηρετούσε στη Δυτική Αττική και «φέρεται να χρηματίζεται για την "κάλυψη" καταστημάτων διεξαγωγής παράνομων δραστηριοτήτων. Ειδικότερα πρόσφατα διαπραγματευόταν την παροχή "κάλυψης" σε παράνομο καζίνο επί της οδού Πέτρου Ράλλη και Κηφισού, αντί του ποσού των 18.000€ μηνιαίως».

Ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. είχε τον ίδιο λογιστή με κακοποιό

Περισσότερα: Πηγή:zougla.gr

Last modified on 03/07/2020

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr