Print this page
Μάτι: Παρέμβαση εισαγγελέα για το δημοσίευμα της Καθημερινής

Μάτι: Παρέμβαση εισαγγελέα για το δημοσίευμα της Καθημερινής

Αναταράξεις στην πολιτική επικαιρότητα αλλά και τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας προκάλεσαν οι καταγγελίες του αξιωματικού της Πυροσβεστικής Δημήτρη Λιότσιου περί παρεμβάσεων και άνωθεν πιέσεων

για τη συγκάλυψη των ευθυνών γύρω από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Οι καταγγελίες αυτές αποτελούν πλέον αντικείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελος Ιωαννίδης. Η έρευνα διατάχθηκε αυτεπαγγέλτως μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», αλλά και με αφορμή τη μήνυση που έχει καταθέσει ο αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος είχε διενεργήσει το πόρισμα για τις συνθήκες επέκτασης της πυρκαγιάς στο Μάτι με τις ολέθριες συνέπειες. Ο πραγματογνώμονας με τη μήνυσή του στρέφεται κατά του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλου και κατά παντός άλλου υπευθύνου για παράνομη βία περιγράφοντας ωστόσο και άλλα διαπραχθέντα αδικήματα όπως κατάχρηση εξουσίας.

Ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής είχε καταθέσει μάλιστα και το στικάκι με ηχογραφημένη συνομιλία του με τον κ. Ματθαιόπουλο, από τον περασμένο Μάρτιο τόσο στην Εισαγγελία όσο και στον ανακριτή. Να σημειωθεί δε πως είχε δώσει και κατάθεση στον ανακριτή κ. Μαρνέρη χωρίς ωστόσο αυτός, σύμφωνα με πληροφορίες, να συμπεριλάβει το περιεχόμενό της στον φάκελο που διαβίβασε στον αρμόδιο εισαγγελέα ζητώντας τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση της πυρκαγιάς στο Μάτι.

Παράλληλα, ο ανακριτής που χειρίζεται τον φάκελο για τους υπευθύνους της φονικής πυρκαγιάς (αυτοδιοικητικούς παράγοντες και στελέχη τότε της Πυροσβεστικής, Πολιτικής Προστασίας κ.λπ.) έχει ολοκληρώσει την ανάκριση και έχει στείλει τις πρώτες κλήσεις για απολογία στους εμπλεκόμενους, ξεκινώντας από τον τότε δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη.

Πηγή:zougla.gr

Last modified on 20/07/2020

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr