Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Πένθιμες καμπάνες στις εκκλησίες της Ελλάδας για την Αγία Σοφία

Πένθιμες καμπάνες στις εκκλησίες της Ελλάδας για την Αγία Σοφία

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και η σημερινή τέλεση μουσουλμανικής προσευχής στο μνημείο.Σε πολλές εκκλησίες της Ελλάδας οι καμπάνες θα χτυπούν πένθιμα,

ενώ οι σημαίες των ιερών Ναών θα κυματίζουν μεσίστιες.Παράλληλα, στη Μητρόπολη θα ακουστεί ο Ακάθιστος Ύμνος. Στη λειτουργία όπου θα ψαλεί ο Ακάθιστος Ύμνος, στις 20:00 το βράδυ στη Μητρόπολη, θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος.

Επιπλέον, διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα με τη συγκέντρωση να έχει προγραμματιστεί για τις 19:00, στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη, στην Παλαιά Βουλή.

«Εκπρόσωποι του ακροδεξιού φάσματος αναμένεται να βρίσκονται εκεί, δεν θέλουμε καμία σχέση μαζί τους» έχουν αναφέρει οι διοργανωτές. Κατά την προγραμματισμένη κινητοποίηση αναμένεται να παραθέσουν ομιλίες ιστορικοί, συγγραφείς και θεολόγοι.

Πηγή:zougla.gr

Last modified on 24/07/2020

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr