Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Έφεση στον Άρειο Πάγο κατέθεσε 40χρονος ομογενής δικηγόρος για να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ

Έφεση στον Άρειο Πάγο κατέθεσε 40χρονος ομογενής δικηγόρος για να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ

Έφεση προκειμένου η υπόθεσή του να εξεταστεί από τον Άρειο Πάγο, κατέθεσε την Παρασκευή ο 40χρονος ομογενής από την Κάλυμνο, ο οποίος αναζητούνταν με διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις Αρχές των ΗΠΑ,

κατηγορούμενος για απάτη.Την Πέμπτη, το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου αποφάσισε την έκδοση του 40χρονου στις ΗΠΑ. προκειμένου να δικαστεί από τα αρμόδια εκεί δικαστήρια για τα όσα τον βαραίνουν.

Ο ίδιος δεν επιθυμεί την έκδοσή του και έτσι την Παρασκευή διά του δικηγόρου του κ. Στέλιου Κιουρτζή κατέθεσε έφεση στο Εφετείο Δωδεκανήσου κατά της απόφασης που έλαβε το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου, η οποία και θα εξεταστεί εντός δεκαπενθημέρου από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας μας. Με την έφεσή του αυτή ο 40χρονος αιτείται την ανάκληση και εξαφάνιση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου και την απαγόρευση έκδοσής του στις Δικαστικές Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ο 40χρονος, ο οποίος είναι δικηγόρος στο επάγγελμα, κατηγορείται για απάτη μέσω καλωδιακής επικοινωνίας από το 2018, αδίκημα για το οποίο αναζητούνταν και σε βάρος του είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης με σκοπό τον εντοπισμό και την έκδοσή του στις διωκτικές αρχές της Αμερικής.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη στις 15 Ιουλίου 2020 από αστυνομικούς του Τμήματος Καλύμνου, όταν στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργούνται στο νησί για την πάταξη της διακίνησης των ναρκωτικών, έγινε νομότυπη έρευνα στο σπίτι του και τότε διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε σε βάρος του το ένταλμα σύλληψης για την έκδοσή του.

Στη συνέχεια ο 40χρονος μεταφέρθηκε στη Ρόδο όπου και προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Εφετών και παραπέμφθηκε – όπως και έγινε- να εξεταστεί η υπόθεση έκδοσής του από το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου.

Ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου αλλά και στην έφεσή του, ο 40χρονος μεταξύ άλλων αναφέρει πως το Ένταλμα Σύλληψης του Περιφερειακού Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για την Ανατολική Περιφέρεια της Πενσυλβάνια, που έχει εκδοθεί σε βάρος του, αλλά και το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί από τις αμερικανικές αρχές, αφορά ποινικές ευθύνες απορρέουσες από καθαρά δικονομικά θέματα, τα οποία προέκυψαν ως απόρροια ενός αδικήματος πλημμεληματικού χαρακτήρα κατά το ελληνικό Δίκαιο, με το οποίο μάλιστα ο 40χρονος δηλώνει πως δεν είχε καμία ανάμιξη.

Επίσης τονίζεται ότι τα πραγματικά περιστατικά με βάση τα οποία συντάχθηκε το κατηγορητήριο, καταχωρίσθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ και εξεδόθη βάσει αυτού το ένταλμα σύλληψης, ακόμα και αληθή αν υποθέσουμε ότι είναι, δεν συνιστούν απάτη κατά την έννοια του άρθρου 386 του ελληνικού Ποινικού Κώδικα, αλλά αστική διαφορά για αθέτηση συμβατικών υποχρεώσεων εκτελέσεως της προαναφερομένης συμβάσεως εντολής.

Πρόσθεσε επίσης ο 40χρονος ότι μετά την έγκληση και τη σύνταξη του κατηγορητηρίου σε βάρος του, ουδέποτε κλητεύθηκε νομότυπα, σύμφωνα με τους κανόνες και τις αρχές του αμερικανικού Δικαίου, προκειμένου να λάβει γνώση της σε βάρος του κατηγορίας και να εκθέσω προφορικά ή γραπτά τις απόψεις του. Η υπόθεση αναμένεται να εξεταστεί από τον Άρειο Πάγο εντός των επόμενων 15 ημερών.

Πηγή: rodiaki.gr

Last modified on 02/08/2020

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr