Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Σαντορίνη: Σε εξέλιξη οι εργασίες ανακατασκευής του λιμένα στον Αθηνιό

Σαντορίνη: Σε εξέλιξη οι εργασίες ανακατασκευής του λιμένα στον Αθηνιό

Συνεχίζονται οι εργασίες στο τελευταίο τμήμα της ανακατασκευής και επέκτασης των προβλητών του Αθηνιού.Στο τμήμα που έχει ήδη περατωθεί -που είναι και το μεγαλύτερο του έργου- “δένουν” πλέον τα πλοία της

ακτοπλοΐας ώστε να προχωρούν απρόσκοπτα στο υπολειπόμενο μέρος.

Καθώς η φετινή θερινή τουριστική περίοδος δεν είναι όπως η περσινή και στον λιμένα του Αθηνιού οι συνθήκες δεν είναι πιεστικές, εκτιμάται ότι η εργολήπτρια εταιρεία θα έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στην υλοποιήση της τελικής φάσης του έργου εντός της προθεσμίας δηλαδή έως 31/12/2020 και σε κάθε περίπτωση πριν την έναρξη της επόμενης θερινής τουριστικής περιόδου.

Στο παρακάτω σχεδιάγραμμα μπορείτε να δείτε το σύνολο των έργων διαμόρφωσης των προβλητών του λιμένα του Αθηνιού:

Τρία μεγάλα πλοία της ακτοπλοΐας θα μπορούν να δένουν, συγχρόνως και με ασφάλεια στον Αθηνιό, σύμφωνα με τη μελέτη που εκπονήθηκε για τη διαμόρφωση των προβλητών του. Ο χερσαίος χώρος μεγαλώνει κατά δύο περίπου στρέμματα, ενώ το μέτωπο της προβλήτας προς τη θάλασσα θα έχει μήκος 200 μέτρα. Το λειτουργικό βάθος του λιμένα θα είναι 9 μέτρα που είναι υπεραρκετό για την ασφαλή προσέγγιση και πρόσδεση των πλοίων.

Πηγή: atlantea

Last modified on 02/08/2020

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr