Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Αναμένεται αύξηση κρουσμάτων λόγω επιστροφής των αδειούχων

Αναμένεται αύξηση κρουσμάτων λόγω επιστροφής των αδειούχων

Σε κόκκινο συναγερμό έχουν τεθεί από τη Δευτέρα 17 Αυγούστου οι υγειονομικές δομές της χώρας για να αντιμετωπιστούν κυρίως τα κρούσματα Covid-19, που αφορούν αδειούχους που επιστρέφουν

από τις διακοπές τους στις εργασίες τους. Οι αδειούχοι αυτοί, κατά κανόνα, είναι ασυμπτωματικοί ή έχουν πολύ ελαφρά συμπτώματα αλλά αποτελούν πηγή υπερμετάδοσης του ιού στους χώρους εργασίας τους.
Οι ειδικοί αναμένουν σοβαρή επιδείνωση της κατάστασης όσον αφορά την αύξηση κρουσμάτων αλλά και περιστατικών Covid-19 που χρίζουν άμεσης νοσηλείας.

Υπενθυμίζεται ότι τις πρώτες 16 ημέρες του μήνα έχουν καταγραφεί συνολικά 2.635 κρούσματα, ενώ στην Αττική μόνο την τελευταία εβδομάδα φτάνουν τα 460. Οι ειδικοί έχουν αναφέρει ότι ανάλογα με την εξέλιξη των κρουσμάτων και τις εισηγήσεις των ειδικών, θα προχωρήσει σε άρση ή νέα λήψη μέτρων.

Ως εκ τούτου το υπουργείο Υγείας, αυξάνει τον αριθμό νοσοκομείων τα οποία θα διαχειριστούν τους νοσούντες από κορωνοϊό ενώ θα λειτουργούν επί 24ώρου βάσεως Κέντρα Υγείας για την υποδοχή κρουσμάτων, έτσι ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση στα νοσοκομεία αναφοράς αλλά και μείωση του κινδύνου μετάδοσης του ιού εντός των μεγάλων νοσοκομειακών δομών.

Ήδη επιχειρήσεις ετοιμάζονται να εφαρμόσουν καθεστώς τηλεργασίας για τις πρώτες μέρες μετά την επιστροφή του εργαζόμενου από διακοπές και μέχρι να υπάρξει βεβαιότητα πως δεν είναι φορέας του νέου κορωνοιού. Ένα τέτοιο μοντέλο αναμένεται για παράδειγμα να εφαρμοστεί και στις τράπεζες. Χαρακτηριστικό είναι πως ο υφυπουργός, Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πριν λίγα 24ωρα πως τα μέλη των ομάδων αυξημένου κινδύνου για σοβαρή νόσο από τον κορωνοϊό που εργάζονται στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, στο εξής θα εργάζονται με τηλεργασία ή back office, κατά την επιλογή του εργαζομένου, έως 31 Αυγούστου.

Περισσότερα...

Πηγή:zougla.gr

Last modified on 17/08/2020

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr