Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αφορμή τους όρους έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία που ανακοινώθηκαν χθες, πραγματοποιούν δάσκαλοι και καθηγητές σήμερα Τρίτη στα Προπύλαια.

 

Παράλληλα με την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, είναι και η προγραμματισμένη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής με θέμα συζήτησης το άνοιγμα των σχολικών μονάδων.

Δείτε στο βίντεο τι λέει μία νηπιαγωγός για τον αριθμό των μαθητών και τη χρήση μάσκας σε παιδιά του νηπιαγωγείου.

«Οι μαθητές ανά τάξη δεν είναι 17, όπως είπε η υπουργός Παιδείας, αλλά 25.... Τα παιδιά του νηπιαγωγείου πεινάνε, θέλουν να πιουν νερό, πρέπει να τα πάρουμε αγκαλιά όταν κλαίνε...» λέει μεταξύ άλλων η νηπιαγωγός, θέλοντας να εκφράσει τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να αντεπεξέλθουν στο λειτούργημά τους οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων.

Οι ομοσπονδίες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας στις 11:00 π.μ. και ζητούν, μεταξύ άλλων, τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές και εύρεση χώρων για να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες, καθώς επίσης και αυξημένο αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών σε όλες τις ειδικότητες και όλες τις δομές σε μια φάση.

Επιπλέον διεκδικούν αύξηση χρηματοδότησης προκειμένου να καλυφθούν όλα τα αναγκαία μέσα προστασίας και καθαριότητας από το κράτος (δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας, π.χ. μάσκες, αντισηπτικά, κ.λπ.).

Ακόμα απαιτούν τη διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους, αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί και έτσι να ελέγχεται η διάδοση του ιού, καθώς επίσης και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία.

Τέλος ζητούν την κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και online μετάδοση των μαθημάτων, αλλά και την οργανωμένη επιμόρφωση εκπαιδευτικών και μαθητών σε ζητήματα ορθής τήρησης των μέτρων προστασίας.

Περισσότερα....

Βίντεο/ Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Πηγή:zougla.gr

Last modified on 25/08/2020

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr