Print this page
Πιθανή σύγκρουση δορυφόρων θα γεμίσει με «διαστημικά σκουπίδια» την τροχιά της Γης

Πιθανή σύγκρουση δορυφόρων θα γεμίσει με «διαστημικά σκουπίδια» την τροχιά της Γης

Κομμάτια από δορυφόρους αιωρούνται γύρω από την τροχιά της Γης και ο κίνδυνος σύγκρουσης αυτών των αδρανών αντικειμένων αυξάνεται διαρκώς.Ένας ανενεργός ρωσικός δορυφόρος και ένας «νεκρός» κινέζικος

πύραυλος,που βρίσκονται σε τροχιά άνω των 600 μιλίων πάνω από την επιφάνεια της Γης, δημιουργούν υψηλό κίνδυνο σύγκρουσης και απελευθέρωσης χιλιάδων θραυσμάτων. Οι ανησυχίες αυξάνονται για σήμερα το απόγευμα όταν οι δρόμοι των δύο θα ενωθούν. Μια τέτοια σύγκρουση θα προσθέσει έως και 20% περισσότερα διαστημικά συντρίμμια, τα οποία απειλούν και τους εν ενεργεία δορυφόρους.

Η LeoLabs, εταιρεία που παρακολουθεί τα διαστημικά συντρίμμια, με έδρα την Καλιφόρνια, μοιράστηκε ένα μοντέλο στο Twitter, ανακοινώνοντας την πιθανή σύγκρουση. Αποκάλυψε επιπλέον ότι θα συμπέσουν οι τροχιές τους, καθώς θα βρεθούν σε απόσταση μικρότερη των 40 μέτρων, με πιθανότητα 20% να συντριβούν μεταξύ τους. Η συνολική μάζα των δύο ξεπερνάει τους 2,8 τόνους, με αποτέλεσμα η πρόσκρουση να προσθέσει χιλιάδες περισσότερα κομμάτια γύρω από την τροχιά της Γης.

Πολλά περισσότερα....

Πηγή:zougla.gr

Last modified on 16/10/2020

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr