Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Η μάχη της Θεσσαλονίκης

Η μάχη της Θεσσαλονίκης

Θλιβερή είναι η εικόνα στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με τους ασθενείς με Covid-19 να καλύπτουν σχεδόν όλες τις απλές κλίνες κορωνοϊού, αλλά και τις ΜΕΘ, που έχουν φτάσει στα όριά τους. Σύμφωνα με τους γιατρούς,

τα εισιτήρια των ασθενών είναι περισσότερα από τα εξιτήρια, ενώ γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό δίνουν πραγματική μάχη για να κρατήσουν στη ζωή τους διασωληνωμένους.

Χθες σημειώθηκαν 595 νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, τα περισσότερα από κάθε άλλη γεωγραφική περιοχή της χώρας, δηλαδή είναι η πόλη που ξεπερνάει σε αριθμό τις περισσότερες φορές ακόμα και τα κρούσματα της περιφέρειας Αττικής (513).

Αν και όλα δείχνουν ότι έχει αρχίσει η σταθεροποίηση της καμπύλης, ωστόσο οι επόμενες δέκα ημέρες είναι κρίσιμες, καθώς, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα βλέπουμε ασθενείς να νοσούν, κάποιοι από αυτούς σοβαρά, αποτέλεσμα του δυνατού κύματος της πανδημίας που αφήνει πίσω της η έξαρση του κορωνοϊού των προηγούμενων ημερών.

Οι αριθμοί των νοσούντων και διασωληνωμένων αυξάνονται συνεχώς με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε δραματική κατάσταση τα νοσοκομεία της πόλης. Ήδη χθες ακόμα 122 νέοι ασθενείς εισήχθησαν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, σε απλές κλινικές Covid-19 και σε ΜΕΘ, ενώ άλλοι 16 ασθενείς διασωληνώθηκαν. Τουλάχιστον 241 άτομα είναι ήδη διασωληνωμένοι και παλεύουν να εξέλθουν από τις ΜΕΘ.

Η Θεσσαλονίκη δεν διαθέτει άλλες ελεύθερες κλίνες Covid-19 και αναπτύσσει συνεχώς νέες κλίνες, πολυδύναμες με φορητό εξοπλισμό, σε άλλους διαθέσιμους χώρους των νοσοκομείων.

Οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι: 41 στο Παπαγεωργίου,12 στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο, 7 στον Άγιο Παύλο (έγινε αποκλειστικά νοσοκομείο Covid-19 στο δεύτερο κύμα της πανδημίας), 37 στο ΑΧΕΠΑ, 33 στο Παπανικολάου, 24 στο Ιπποκράτειο, 8 στον Άγιο Δημήτριο.

Δύσκολη είναι η κατάσταση και στα περιφερειακά νοσοκομεία όπως των Σερρών (12 διασωληνωμένοι), Χαλκιδικής (6), Βέροιας (12), Καβάλας (8), Ξάνθης (7).

Άνδρες οι περισσότεροι διασωληνωμένοι

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, οι περισσότεροι διασωληνωμένοι είναι άνδρες στις δύο ηλικιακές ομάδες, 40-64 χρόνων και 65 και άνω. Συγκεκριμένα, είναι διασωληνωμένοι 143 άνδρες και 60 γυναίκες ηλικίας 40-64 χρόνων, καθώς και άλλοι 154 άνδρες και 76 γυναίκες της ακόμη πιο ευάλωτης ηλικιακής ομάδας, εκείνης των ατόμων 65 χρόνων και άνω.

Σε καραντίνα τουλάχιστον 2.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, πολλοί γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό νοσούν με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να υπολειτουργούν. Συγκεκριμένα 1.500 υγειονομικοί νοσούν και λείπουν από τα νοσοκομεία με αναρρωτική άδεια, ενώ 500 είναι σε προληπτική καραντίνα. Δηλαδή 2.000 εργαζόμενοι βρίσκονται σε απομόνωση. Πιο αναλυτικά, και σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι υγειονομικοί που έχουν κολλήσει στη Βόρεια Ελλάδα ξεπερνούν τους 700, ενώ στα νοσοκομεία της Αττικής οι εργαζόμενοι που νοσούν είναι 201 και 188 υγειονομικοί είναι σε καραντίνα.

Πηγή:zougla.gr

Last modified on 18/11/2020

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr