Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ

Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ

Ήταν κάποτε ο νεότερος γερουσιαστής των ΗΠΑ. Είχε μάλιστα πρωτοστατήσει στην επιβολή εμπάργκο κατά της Τουρκίας για την εισβολή της στην Κύπρο και κυρίως για τον Δεύτερο Αττίλα.

Μετά από πολλές δεκαετίες και αφού θήτευσε ως Αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα, ο Τζο Μπάιντεν αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου των ΗΠΑ αφού κέρδισε τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές και απέτρεψε έτσι την επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

Η επίσημη ανάληψη καθηκόντων από τον Τζο Μπάϊντεν είναι σημαντική σε πολλά επίπεδα. Η επάνοδος των Δημοκρατικών στον Λευκό Οίκο εκφράζει τις ελπίδες ενός μεγάλου τμήματος της αμερικανικής κοινωνίας το οποίο επενδύει στο πρόσωπο του νέου Αμερικανού προέδρου για την αποκατάσταση του κύρους της προεδρικής εξουσίας αλλά και της Αμερικής συνολικά καθώς για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας των θεσμών, των νόμων και αυτής της ίδιας της δημοκρατίας.

Όλα τα παραπάνω υπέστησαν σημαντικά κτυπήματα κατά τη διάρκεια της θητείας Τραμπ. Μία περίεργη ομάδα ανθρώπων από το πουθενά ανέλαβε την διοίκηση της χώρας αφού πρώτα κυριάρχησε στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Η αιματηρή εισβολή των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο στις 6 Δεκεμβρίου ήταν η κορυφή ενός παγόβουνου που σιγά σιγά κατέτρωγε τα θεμέλια του κράτους και των θεσμών με τις ευλογίες ενός τεράστιου τμήματος της αμερικανικής κοινωνίας.

Η αλλαγή στην κορυφή της πολιτικής ιεραρχίας στον Λευκό Οίκο ενδεχομένως να συμβάλει στο να ξεχαστεί και να ξεπεραστεί όσο το δυνατόν νωρίτερα και ανώδυνα η περίοδος αυτή. Πολλοί ωστόσο είναι εκείνοι οι οποίοι διατείνονται πως μπορεί ο Τραμπ να αποχώρησε ο Τραμπισμός όμως είναι εδώ, ισχυρός και δυναμικός με περίπου 75 εκατομμύρια Αμερικανών ψηφοφόρων να τον έχουν στηρίξει δια της ψήφου των στις τελευταίες προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου.

 

Παρακολουθήστε ολόκληρη την τελετή της ορκωμοσίας Μπάιντεν-Χάρις:

Πηγή:zougla.gr

Last modified on 21/01/2021

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr