Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Ανοίγουν τα Λύκεια σε όλη τη χώρα

Ανοίγουν τα Λύκεια σε όλη τη χώρα

To άνοιγμα των Λυκείων, και για τις τρεις τάξεις, αποφάσισε η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων για όλες τις περιφέρειες της χώρας από τη Δευτέρα 12 Απριλίου. Στη συνεδρίαση συμμετέχει και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως,

η οποία χρησιμοποίησε ως σοβαρό επιχείρημα την υποχρεωτική χρήση των self tests από μαθητές και εκπαιδευτικούς. Άλλωστε, σήμερα το απόγευμα (7 Απριλίου), αναμένεται να ανοίξει και η πλατφόρμα καταχώρησης και ενημέρωσης για τη χορήγηση των self tests ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19, ενώ ξεκινάει η διάθεσή τους αποκλειστικά για μαθητές Λυκείου 16-18 ετών και εκπαιδευτικούς της μέσης εκπαίδευσης από την Πέμπτη στα μεγάλα αστικά κέντρα και από την Παρασκευή στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Η επιτροπή, παρά τις διαφωνίες που εξέφρασε για το άνοιγμα των λυκείων σε όλη τη χώρα, τελικά υποχώρησε στο αίτημα της κυβέρνησης και αποφάσισε τη διά ζώσης λειτουργία στις τρεις τάξεις του Λυκείου.

Αρχικά οι ειδικοί είχαν εκφράσει τις διαφωνίες τους σχετικά με τρία βασικά ζητήματα:

- Αν θα πρέπει να ανοίξουν όλες οι τάξεις των Λυκείων.

- Αν θα πρέπει να ανοίξει μόνο η Γ΄ Λυκείου.

- Αν θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά τα Λύκεια στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακοινώσεις θα γίνουν επισήμως από τη Νίκη Κεραμέως σήμερα στις 18:00.

Η υπουργός Παιδείας συμμετέχει στη συνεδρίαση με ολοκληρωμένη πρόταση για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες, την οποία παρουσίασε στα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Εφτά από τους επιστήμονες, ανάμεσά τους και ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας, εξέφρασαν ανησυχίες για τον κίνδυνο να αυξηθεί η κινητικότητα και κατά συνέπεια η διασπορά του ιού από τη λειτουργία των σχολείων, παράλληλα με το λιανεμπόριο, που έχει ήδη ανοίξει, από προχθές Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε self test για κορωνοϊό μία ή δύο ημέρες πριν προσέλθουν στο σχολείο. Στην περίπτωση που είναι θετικό, θα προχωρούν και σε μοριακό τεστ. Ομοίως θα συμβαίνει και με τους εκπαιδευτικούς.

Σε περίπτωση που το τεστ είναι αρνητικό, τότε οι μαθητές με έγγραφη βεβαίωση του γονέα θα πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο.

Πηγή:zougla.gr

Last modified on 07/04/2021

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr