Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Θανάσιμο οπαδικό χτύπημα στη Θεσσαλονίκη

Θανάσιμο οπαδικό χτύπημα στη Θεσσαλονίκη

Πέντε φαίνεται πως ήταν συνολικά τα άτομα που δέχθηκαν τη φονική οπαδική επίθεση στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης, από την οποία ένας 19χρονος έπεσε νεκρός από αιχμηρό αντικείμενο, ενώ δύο ακόμη νεαροί, 19 και 20 ετών,

τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν, εκτός κινδύνου, στο Νοσοκομείο Παπανικολάου. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία, εκτός από τα τρία θύματα, στην παρέα τους βρίσκονταν άλλοι δύο νεαροί που κινούνταν κι αυτοί πεζή επί της οδού Θεοδ. Γαζή, κοντά στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης» του Άρη, αλλά φαίνεται πως πρόλαβαν να ξεφύγουν.

Κατά την ίδια ενημέρωση, της επίθεσης φέρεται να προηγήθηκε σύντομη στιχομυθία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες της επίθεσης επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα και, αφού πλησίασαν την παρέα των πέντε νεαρών, τους ρώτησαν για τις οπαδικές τους προτιμήσεις.

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν πως άκουσαν φωνές και βγήκαν στα μπαλκόνια να δουν τι συνέβη, καλώντας την Άμεση Δράση. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν τα θύματα φορούσαν διακριτικά ομάδας, ενώ αστυνομικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, μέσα από καταθέσεις περιοίκων και υλικό από κάμερες ασφαλείας, επιχειρούν να συγκεντρώσουν στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών.

Στο μεταξύ, από τους 15 προσαχθέντες οι 14 αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ένας συνελήφθη διότι στην κατοχή του βρέθηκε ναυτικός πυρσός, αλλά δεν προέκυψε εμπλοκή του στο αιματηρό επεισόδιο.

«Σας παρακαλώ μη με χτυπάτε άλλο»

«Σας παρακαλώ μη με χτυπάτε άλλο» ήταν όσα άκουσε μια γυναίκα μάρτυρας του αιματηρού περιστατικού που στοίχισε τη ζωή σε έναν 19χρονο, επί της οδού Γαζή, πλησίον του γηπέδου του Άρη, στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τη μάρτυρα, άκουσε φασαρία μετά τις 12.30 το βράδυ και κάλεσε και την Αστυνομία. Ένοικος σε παρακείμενη πολυκατοικία ανέφερε στο Voria.gr ότι περίπου στη 1 ακούστηκε μια φασαρία στη γειτονιά, με άτομα να φωνάζουν, ωστόσο όλα, όπως λέει, «έγιναν σε ελάχιστο χρόνο».

Μία ακόμη γυναίκα που μένει σε παρακείμενη πολυκατοικία ανέφερε ότι μετά τις 12.30 άκουσε φασαρία. «Άκουσα φωνές από το πίσω μπαλκόνι, φασαρία, είδα κάτι παιδιά να τρέχουν από το σχολείο προς τη Νικολάου Πλαστήρα και να φωνάζουν “πού είναι το κινητό, πάρε την Αστυνομία” και να τρέχουν προς την Παπαναστασίου».

«Η Αστυνομία άργησε να έρθει»

Αυτόπτης μάρτυρας στο thesstoday.gr περιέγραψε καρέ-καρέ τι συνέβη χθες λίγο μετά τα μεσάνυχτα: «Μετά τις 12.30, μία παρά, άκουσα φωνές και βρισιές. Βλέπω ότι παίρνουν ένα σκαμπό από το μαγαζί που είναι στη γωνία και βαράνε ένα αυτοκίνητο. Το κλότσαγαν. Και έφυγε ένα άσπρο αυτοκίνητο από τα φανάρια τέρμα δεξιά. Φύγανε μετά έξι άτομα από κάτω. Ήρθε και μια κλούβα της αστυνομίας. Μέχρι τη μία και κάτι γινόταν ένας πανικός».

Μάλιστα, δήλωσε με αποτροπιασμό πως αυτά τα άτομα ήταν παιδιά. «Έχω τεσσάρων χρονών παιδί και φοβάμαι τι θα γίνει αργότερα. Έχει ξανάρθει η Αστυνομία εδώ. Φοβόμαστε να βγούμε. Έχω ασπρόμαυρο σκύλο και φοβάμαι μη με πετύχουν Αρειανοί και τι θα γίνει».

Άλλος κάτοικος της περιοχής σημείωσε πως ήταν μεγάλη παρέα και επιτέθηκε στα τρία παιδιά, ενώ επίσης άργησε η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. «Έπεσε ξύλο ανάμεσα σε συμμορίες παιδιών. Ακούστηκαν βρισιές για Άρη και ΠΑΟΚ. Κάποια στιγμή ήρθε και η Αστυνομία. Κάποιοι έφυγαν με ΙΧ. Το ασθενοφόρο που ήρθε έκατσε τουλάχιστον μία ώρα. Ακόμα έχει αίματα», δήλωσε ο ίδιος. Και πρόσθεσε: «Ακούσαμε φωνές, σπασίματα. Και το ρολόι της ΔΕΗ είναι σπασμένο. Δεν ξέρω τι πετούσαν. Δεν βγήκε κανείς από την πολυκατοικία. Ήταν μεγάλη παρέα. Ποιος να βγει; Η Αστυνομία άργησε να έρθει».

Πηγή:zougla.gr

Last modified on 01/02/2022

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr