Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Δύο μέτρα και δύο σταθμά με τις χειροπέδες του Απόστολου Λύτρα

Δύο μέτρα και δύο σταθμά με τις χειροπέδες του Απόστολου Λύτρα

Ειδική μεταχείριση φαίνεται πως είχε ο ποινικολόγος από τις διωκτικές αρχές.Αίσθηση προκαλεί ένα βίντεο που έχει στα χέρια της η «Ζούγκλα»,

στο οποίο ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας φαίνεται ότι είχε ειδική μεταχείριση ως κατηγορούμενος. Σημειώνεται πως κατά την μεταγωγή του στα δικαστήρια Ευελπίδων, είτε στον ανακριτή είτε στον εισαγγελέα υποχρεούται, όπως και κάθε κατηγορούμενος, να φορά χειροπέδες. Όμως ο αστυνομικός που τον συνόδευε φαίνεται ότι είχε άλλη άποψη.

Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, ο κατηγορούμενος μέχρι εκείνη την ώρα για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, πριν ακόμα μπει στο κτήριο που βρίσκεται το γραφείο της ανακρίτριας, όπως θα δείτε και στα πλάνα, ενώ έχει τα χέρια του σταυρωμένα και καλυμμένα με το σακάκι του, άθελά του έκανε μια κίνηση και αποκάλυψε ότι δεν φορούσε χειροπέδες. Στην συνέχεια περπατάει με βήμα γρήγορο προς το γραφείο της ανακρίτριας.

Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους που μίλησε η «Ζούγκλα», οι χειροπέδες είναι υποχρεωτικές μέχρι να μπει ο κατηγορούμενος στο γραφείο του ανακριτή ή του εισαγγελέα. Αυτοί είναι και οι υπεύθυνοι να αποφασίσουν εάν είναι επικίνδυνος ή μη, ύποπτος φυγής ή μη, είτε εάν μπορεί να προκαλέσει επεισόδιο στον χώρο των δικαστηρίων.

Στην περίπτωση του ποινικολόγου φαίνεται ότι δεν λειτούργησαν αυτοί οι όροι και ο αστυνομικός που τον συνόδευε από το Α.Τ. Ομονοίας μέχρι τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων θεώρησε σωστό να του αφαιρέσει τις χειροπέδες ή να μην του τις φορέσει εξαρχής.

Μπορεί κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. να ανέφεραν στη «Ζούγκλα» ότι ο ποινικολόγος δεν είχε ιδιαίτερη μεταχείριση, ωστόσο, από το βίντεο αποδεικνύεται ότι την είχε. Εν κατακλείδι, δεν είναι σωστό οι διωκτικές αρχές να λειτουργούν με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Πηγή: zougla.gr

Last modified on 17/06/2024

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr