Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό της 53χρονης στη Μηχανιώνα

Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό της 53χρονης στη Μηχανιώνα

Άκαρπες παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό της 53χρονης γυναίκας, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν μετά τη σφοδρή βροχόπτωση και τις πλημμύρες που έπληξαν τον δήμο Θερμαϊκού. Στις έρευνες, που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, συμμετέχουν η Αστυνομία, το Λιμενικό, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Ο σύζυγος της 53χρονης επικοινώνησε χθες το πρωί με το Α.Τ. Μηχανιώνας και δήλωσε ότι η τελευταία φορά που επικοινώνησε μαζί της ήταν το προηγούμενο βράδυ, όταν και η γυναίκα ανέφερε ότι βρίσκεται εγκλωβισμένη μέσα στο Ι.Χ. αυτοκίνητό της. Έκτοτε δεν είχε κάποια άλλη επικοινωνία μαζί της.

Τρεις νεκροί από την κακοκαιρία στη Μεσσηνία (UPD)
Το αυτοκίνητο της 53χρονης βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε κεντρικό σημείο της Νέας Μηχανιώνας, γύρω στις 5 χθες τα ξημερώματα, χωρίς η ίδια να βρίσκεται μέσα σε αυτό.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές
Ο δήμος Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη, καθώς και οι περιοχές του νομού Μεσσηνίας που επλήγησαν από την κακοκαιρία, κηρύχθηκαν χθες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Υπενθυμίζεται ότι από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες που ακολούθησαν έχασαν συνολικά τη ζωή τους τέσσερα άτομα. Συγκεκριμένα δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους στα Πηγάδια Μεσσηνίας και στην Καλαμάτα, ένας 90χρονος εξέπνευσε στο σπίτι του στη Θουρία, ενώ ένας άνδρας που είχε παρασυρθεί από χείμαρρο στην περιοχή Βλαχιώτη Λακωνίας, ανασύρθηκε νεκρός.

Προβλήματα από την κακοκαιρία στο νομό Θεσσαλονίκης (UPD)
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας εξήγγειλε χθες από την Καλαμάτα μέτρα υπέρ της αποκατάστασης των πληγέντων από τη θεομηνία.
Αντ. Σαμαράς: Να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις
Γειτονιές στην πόλη της Καλαμάτας που δοκιμάστηκαν από την φονική κακοκαιρία επισκέφθηκε χθες και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Περικλή Μαντά και την πρόεδρο της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, ο κ. Σαμαράς συνομίλησε με κατοίκους που προσπαθούσαν να καθαρίσουν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους από τις λάσπες και να περισώσουν ότι μπορούσαν από τις περιουσίες τους.
Σε δηλώσεις του ο πρώην πρωθυπουργός έκανε λόγο για «πραγματική τραγωδία», αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι η περιοχή θα ξεπεράσει τη μεγάλη καταστροφή.
«Περπάτησα από την Αθηνών μέχρι το Φραγκοπήγαδο, είναι πραγματική τραγωδία. Υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές. Μιλάμε για ανθρώπινες τραγωδίες. Πρέπει να δει κανείς τι χρειάζεται να γίνει πρώτον για να μην ξανασυμβεί, άρα να υπάρχουν αγωγοί για τα όμβρια ύδατα. Πρέπει να γίνουν από τους δήμους από τους κατάλληλους φορείς. Το δεύτερο που πρέπει να γίνει είναι να δοθούν γρήγορα, άμεσα, αποζημιώσεις. Οι αποζημιώσεις αυτές μπορούν να έρθουν και από τα ταμεία του κράτους κι αν δεν έχουν υπάρχει η Ευρώπη, εγώ από το πρωί έχω επικοινωνήσει με ευρωβουλευτές να κάνουν κι έκαναν παρέμβαση στην Ευρώπη, για να πάρουν οι άνθρωποι αποζημιώσεις», είπε.
Από εκεί και πέρα, πρόσθεσε, «εδώ στη Μεσσηνία κι ιδιαίτερα στην Καλαμάτα έχουμε περάσει πάρα πολλά και σήμερα και παλιότερα, έχουμε περάσει και πιο δύσκολα, είμαι σίγουρος ότι θα ξεπεράσουμε τη μεγάλη καταστροφή. Πρέπει να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε».
Κλιμάκιο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα την Καλαμάτα και άλλες περιοχές της Μεσσηνίας που επλήγησαν από την θεομηνία.
Έβρεξε περίπου όσο βρέχει όλο το χρόνο
Από το βράδυ της Δευτέρας έως χθες ο Μετεωρολογικός Σταθμός Νέας Μηχανιώνας, που φιλοξενείται στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας (32 χλμ από την Θεσσαλονίκη) κατέγραψε περισσότερα από 350 χιλιοστά βροχής, δηλαδή περίπου όσο βρέχει στη διάρκεια ενός έτους.
«Πρώτη φορά από τότε που λειτουργεί ο Μετεωρολογικός Σταθμός στην Ακαδημία κατέγραψε τέτοια νούμερα» δήλωσεο διευθυντής της Σχολής Μηχανικών της ΑΕΝ Μακεδονίας, Δρ. Δημήτριος Γουργούλης.
Τέσσερα κτήρια της ΑΕΝ Μακεδονίας (μηχανουργείο, διοικητήριο, σωστικά, διευθύνσεις) πλημμύρισαν, ενώ το εκπαιδευτικό προσωπικό της Ακαδημίας, με τη συνδρομή του λιμενικού σώματος στην απορροή των υδάτων, προσπαθεί από χθες να απομακρύνει τη λάσπη.
Η εξεταστική περίοδος στην ΑΕΝ Μακεδονίας ανεστάλη για τρεις ημέρες και εκτός απροόπτου θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα.

πηγή:naftemporiki.gr

 

Last modified on 09/09/2016

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr