Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Νέο άγημα στρατιωτών έστειλε η Βουλγαρία στο Αφγανιστάν

Νέο άγημα στρατιωτών έστειλε η Βουλγαρία στο Αφγανιστάν

Στην αεροπορική βάση της Στάρα Ζάγκορα πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή για την 32η αποστολή στρατιωτικού αγήματος- συμμετοχή της Βουλγαρίας - στην στρατιωτική επιχείρηση του ΝΑΤΟ «Αποφασιστική Υποστήριξη» στο Αφγανιστάν.


Η αποστολή θα παραμείνει εκεί έξι μήνες.
«Ο βουλγαρικός λαός πρέπει να πληροφορηθεί για την αποστολή, το ρόλο και το διάκριση των βουλγαρικών ενόπλων δυνάμεων, για να γνωρίσει τον Βούλγαρο στρατιώτη. Πηγαίνει εκεί για να εκτελέσει αυτήν την αποστολή, που είναι χιλιάδες μίλια μακριά και σε υψηλό κίνδυνο», τόνισε ο επικεφαλής της Άμυνας, στρατηγός Κωνσταντίν Ποπόφ.
Η νέα αποστολή έχει αποτελείται από 110 μέλη του στρατού, από τα οποία τα 9 είναι γυναίκες, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.
Η βουλγαρική αποστολή αποτελείται από αξιωματικούς και στρατιωτικούς συμβούλους για την εκπαίδευση των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας, όπως σημειώνει το δημοσίευμα.

Last modified on 17/09/2016

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr