Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Η απόφαση της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης να μεταφέρει για μία ημέρα τον ποδηλατόδρομο από το πεζοδρόμιο στο οδόστρωμα της Λεωφόρου Νίκης αποδείχτηκε καταστροφική.

Το thestival.gr δέχτηκε δεκάδες μηνύματα αγανακτισμένων πολιτών που διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί από το πρωί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για δράση του κεντρικού δήμου στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εβδομάδας βιώσιμης κινητικότητας.

Η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ ήταν αρκετή για να αυξήσει σημαντικά το μποτιλιάρισμα. Η δέσμευση της μίας λωρίδας στην παραλιακή οδό έπρεπε να είχε ματαιωθεί. Χιλιάδες πολίτες εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους και δεν πρόλαβαν να φτάσουν εγκαίρως στον προορισμό τους.

Το thestival.gr επικοινώνησε με δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Μπουτάρη οι οποίοι εξέφρασαν τη διαφωνία τους με την απόφαση για μεταφορά του ποδηλατοδρόμου και για πεζοδρομήσεις οδών την προσεχή Πέμπτη. «Η απόφαση αυτή δεν είναι δική μας. Την πήραν ένας δημοτικός σύμβουλος και ένας αντιδήμαρχος μαζί με τον Δήμαρχο. Εμείς ενημερωθήκαμε από το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο δήμος» δήλωσε στο thestival.gr δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Μπουτάρη.

Οι εμπνευστές της ιδέας οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις για την απερίσκεπτη απόφασή τους και να ζητήσουν συγγνώμη από τους Θεσσαλονικείς που ταλαιπωρήθηκαν αναίτια. Οι φιέστες για βιώσιμη κινητικότητα θα έπρεπε να έχουν άλλη μορφή και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κάνουν τον βίο των δημοτών αβίωτο.

Πληροφορούμαι ότι μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε στην πόλη οι αρμόδιοι δημοτικοί σύμβουλοι αποφάσισαν να μην αποκλείσουν το κέντρο της Θεσσαλονίκης την ερχόμενη Πέμπτη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, είχε προβλέψει την κατάσταση που θα δημιουργηθεί και ζήτησε εγκαίρως να ακυρωθούν οι προγραμματισμένες πεζοδρομήσεις κεντρικών δρόμων της πόλης.

Πριν από μία εβδομάδα και ο δημοτικός σύμβουλος, Κωνσταντίνος Ζέρβας είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις συγκεκριμένες δράσεις της δημοτικής αρχής, τονίζοντας ότι θα προκαλέσουν προβλήματα στη ζωή των δημοτών και ζητώντας τη ματαίωσή τους.

 

 

πηγή:thestival.gr

Last modified on 20/09/2016

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr