Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Αυτοκτονία 15χρονου: Ξεκίνησαν οι καταθέσεις. Στο μικροσκόπιο social media και τηλεφωνικό απόρρητο

Αυτοκτονία 15χρονου: Ξεκίνησαν οι καταθέσεις. Στο μικροσκόπιο social media και τηλεφωνικό απόρρητο

Στον κύκλο του 15χρονου και στα social media επικεντρώνονται οι έρευνες των αρχών για την αυτοκτονία του 15χρονου, που θα προχωρήσουν και σε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για το σκοπό αυτό.

 

Σε «κόλαση» είχαν μετατρέψει την ζωή του 14χρονου μαθητή από την Αργυρούπολη η ομάδα των παιδιών που συνεχώς τον παρενοχλούσε.

Το ημερολόγιο του 15χρονου είναι αρκετά διαφωτιστικό για αυτά που βίωνε, ενώ έχει ξεκινήσει η λήψη καταθέσεων από τους αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, επικεντρωμένη αρχικά στον κύκλο επαφών του άτυχου 15χρονου και τους φίλους και τις φίλες του.

Μετά και την ολοκλήρωση της νεκροψίας-νεκροτομής που έγινε την Δευτέρα και από την οποία δεν προέκυψε κανένας ύποπτος μώλωπας ή κάκωση, που να μπορούσε να εξηγηθεί ως εγκληματική ενέργεια, ακολούθησε χθες το απόγευμα η κηδεία του αδικοχαμένου μαθητή.

Παιδιά του στενού του κύκλου φέρονται να αναφέρουν ένα περίεργο περιστατικό που συνέβη στο πάρτι που βρισκόταν εκείνη τη νύχτα, που τον έκανε ξαφνικά να αποχωρήσει. Ένα τηλεφώνημα από ένα άγνωστο πρόσωπο το οποίο όμως κανείς δεν ξέρει τι του είπε και σε αυτό αναμένεται να ρίξει φως η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, όπως επίσης μία αναφορά σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι έχει δεχτεί πρόσφατα επίθεση σε μία πλατεία της Αργυρούπολης από ένα από αυτά τα παιδιά της παρέας που τον ενοχλούσε.

Επίσης φως αναμένεται να ρίξει η ψηφιακή διερεύνηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου εκεί ίσως οι αστυνομικοί να εντοπίσουν τυχόν μηνύματα ή διαλόγους που θα αποσαφηνίζουν την δραστηριότητα εκείνης της παρέας έναντι του 15χρονου.

Θα ακολουθήσει η λήψη καταθέσεων από τους γονείς του άτυχου παιδιού, που για ευνόητους λόγους τους έχει δοθεί χρόνος, από τους ανήλικους που κατονομάζονται στο ημερολόγιο του 15χρονου ως τα άτομα που τον παρενοχλούσαν διαρκώς, μαζί με τους γονείς τους και βεβαίως από τον Διευθυντή και τους καθηγητές του Γυμνασίου του.

Η διερεύνηση της υπόθεσης είναι σύνθετη και δύσκολη ειδικά την στιγμή που δεν υπάρχει εγκληματική ενέργεια και ειδικά επειδή εμπλέκονται ανήλικοι και πρέπει να στοιχειοθετηθεί με μεγάλη ακρίβεια για τις πράξεις που έχουν διαπραχθεί σε βάρος του 15χρονου και από ποιους, ώστε να συσταθεί το όποιο κατηγορητήριο.

Όλοι εξετάζονται και θα εξεταστούν ως μάρτυρες και είναι μία διαδικασία χρονοβόρα που θα αργήσει αρκετά να δώσει τα όποια αποτελέσματα, άλλωστε τώρα που εισέρχονται στην ουσία της διερεύνησης των περιστατικών οι Αρχές, ξεκινούν και θα γίνουν όλο και «φειδωλοί» στην ενημέρωση, ως οφείλουν, για να μην φανερωθούν στοιχεία στους εμπλεκόμενους που οι Αρχές θα ήθελαν να αποφύγουν να μαθευτεί, ότι τυχόν έχουν εις γνώση τους.

Οι Αρχές δεν λειτουργούν με την «βιασύνη» των ΜΜΕ. Θέλουν να καταλήξουν κάπου αλλά δεν βιάζονται, γιατί δεν πρέπει να βιαστούν μέχρι να απαντηθούν και σε εκείνους πολλά ερωτηματικά και βεβαίως μέχρι τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής έρευνας να μπορούν να δομηθούν νομικά και στα πλαίσια της υφιστάμενης νομοθεσίας.

Αυτό που είναι δεδομένο μέχρι στιγμής, είναι ότι δεν έχει προηγηθεί επίσημη καταγγελία στις Αρχές για την περίπτωση του συγκεκριμένου παιδιού και έτσι πρέπει να διερευνηθεί αν οι γονείς είχαν εικόνα και ειδικά αν στο Σχολείο του υπήρχε σχετική γνώση και αμέλεια που σε μία τέτοια περίπτωση θα προκαλούσε και την αντίστοιχη απόδοση ευθυνών.

Το σύνολο των συμπερασμάτων και στοιχείων τα οποία θα συγκεντρώσουν στην σχετική δικογραφία οι Αρχές, θα περιέλθει σε γνώση του Εισαγγελέα που προΐσταται των ερευνών, για να κριθεί εάν είναι δυνατό να ασκηθούν διώξεις, σε ποιους, με ποια κατηγορία και σε τι βαθμό.

Last modified on 11/07/2018

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr